Persoonlijke verhalen

Mamajezz jaaroverzicht 2020

2020 was een bijzonder jaar voor iedereen. Er is voor mij persoonlijk ook veel veranderd in het afgelopen jaar. Zowel privé als op mijn blog.
In deze blog blik ik terug op mijn afgelopen jaar.

Ik begon dit jaar met voor ons wel het leukste nieuws van dit jaar. Namelijk dat ik in verwachting was van ons 3e kindje. De foto van de geboorte aankondiging is op mijn instagram het meest geliked en op nummer 2 de foto die ik na de geboorte van onze zoon plaatste.

In februari werd onze (toen nog jongste) zoon 4 jaar en mocht naar school. In eerste instantie was hij nog niet zo met school bezig. Maar nadat hij was wezen wennen, had hij er wel zin in. 
Dat de start van zijn basisschool periode zo gek zou verlopen, wisten we toen nog niet. Na 2 weken sloten de scholen, vanwege de oplopende corona lockdown. Mijn kleuter vond het wel gezellig om weer thuis bij mama te zijn. Maar moest, toen de scholen in mei weer open gingen, wel weer flink wennen op school.

Voor mijn dochter was het ook een pittig schooljaar. Ze zat in groep 4 en moest ineens thuis werken. Best pittig als je 7 jaar bent. En och wat zag ik vaak mezelf in haar, als het niet lukte met haar rekenwerk. Maar we hebben ons er samen doorheen geslapen en zit inmiddels helemaal op haar plek in groep 5.
Vlak voor de 1e lockdown, hoorden we dat ze mocht afzwemmen voor haar A diploma. Helaas ging dat niet door. Maar uiteindelijk haalde ze begin juni haar A diploma.
En ik december, op de valreep voor de nieuwe lockdown ook haar B! Ze gaat nu rustig nadenken wat voor sport ze wil gaan doen.

Ik vond mijn 3e zwangerschap best pittig en rolde van de ene in de andere kwaal, raakte mijn baan kwijt en zat weken lang met de kinderen thuis. Hoewel ik daar ook enorm van genoot en we ‘s ochtends rustig aan konden doen, vond ik het ook wel fijn dat ze weer naar school mochten en ik wat meer mijn rust kon pakken.
Vanwege de zwangerschapsdiabetes en het feit dat de baby in mijn buik aan de grote kant was, werd ik 2 weken voor de uitgerekende datum ingeleid.

Daarna kon het grote genieten beginnen. Een lange warme zomer, veel thuis met drie kinderen. We hadden een hele zomervakantie om aan elkaar te wennen. En omdat ik nog geen werk had toen mijn verlof af liep, genoot ik van wat extra tijd samen met mijn baby.
Toen hij 4 maanden was, vond ik een baan. We hebben inmiddels allemaal weer aardig ons nieuwe ritme gevonden.

Mijn blog heb ik ook flink aangepakt dit jaar. Ik probeer met enige regelmaat wat meer blogs te plaatsen. Heb voor mezelf op papier gezet, waarom en waarover ik wil bloggen en heb regelmatig hulp van lieve blog collega’s die ik via sociale media heb leren kennen.
Daarnaast had ik ook mijn eerste samenwerking op mijn blog dit jaar.
Mijn blog is flink gegroeid afgelopen jaar en ik hoop dit in 2021 voort te kunnen zetten.

Lieve volgers en lezers van mijn blog, ik wil jullie bedanken voor jullie lieve reacties en hoop dat jullie net zo veel plezier beleven aan het lezen van mijn blogs, als dat ik heb aan het schrijven ervan.

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een mooi 2021!

2 gedachten over “Mamajezz jaaroverzicht 2020

  1. Mooi om zo terug te blikken en je weet het ook in 2021 sta ik klaar om je te helpen verder te groeien met je blog. Ik maak graag tijd voor je! Dikke knuffel en op naar een mooi 2021 voor jou en je prachtige gezin. Veel liefs Inge

Geef een reactie