De creatieve moeder

5x spelen aan tafel met de kleuter

Even een momentje quality time met je kleuter. Een rustmomentje inbouwen op de dag, doen wij vaak met een activiteit aan tafel. Leerzaam en toch ook ontspannen.
Lees je mee wat wij graag aan tafel doen?

Magisch zand

Mijn kleuter speelt graag in de zandbak. Maar in de winter is dat toch wat lastiger. Magisch zand is een leuke manier om binnen toch met zand te kunnen spelen aan tafel. Wij leggen het op een dienblad met een hoge rand. Wat kleine vormjes erbij en de kleuter verzint zijn eigen spel. Ook vind hij het leuk om met playmobil poppetjes of trekkertjes in het zand te spelen.

Spelen aan tafel met klei

Kleien zorg hier altijd voor lang speelplezier aan tafel. Ik ben zo’n moeder die het niet erg vindt dat alle kleuren door elkaar gaan. Maar je kunt er ook voor kiezen om 1 of 2 kleuren tegelijk te gebruiken. Met wat speelsets voor klei, bereid mijn kleuter complete maaltijden. Maar wat plastic bestek en een pannetje uit de keuken doen het ook altijd goed.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1643035487855″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000058617288″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Play-Doh%20IJskasteel%20-%20Klei%20Speelset”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Puzzelen

Samen puzzelen zorg ook voor ontspanning. We beginnen met een makkelijke puzzelen en breiden uit naar steeds meer stukjes. Slim is om je kind te leren om eerst met de hoekjes en randje te beginnen. Wist je dat een kleuter uiteindelijk al puzzels van ongeveer 35 stukjes zelf kan maken?

Waterverf

Waterverf geeft wat minder ‘troep’ en voorbereiding dan plakkaatverf. Het is snel gepakt en snel opgeruimd. Laat je kind zijn creativiteit gebruiken en mooie kunstwerken maken. Je kunt ook met schilderstape op een canvasdoek leuke kunstwerken maken.

Scheerschuim

Scheerschuim op tafel en kliederen maar. Het ruikt ook nog eens lekker. Bij Elkeblogt vind je leuke ideeën om te doen met scheerschuim.

Wat voor activiteiten aan tafel doe jij graag met je kind? Laat een reactie achter onder deze blog.


Wil je op de hoogte blijven van onze belevenissen? Volg mij dan op facebook of instagram.

Deze blog bevat affiliatie links.

5 gedachten over “5x spelen aan tafel met de kleuter

Geef een reactie