De voorlees moeder

Kinderboekentip – De leukste boekjes voor baby’s

Mijn kinderen en ik zijn dol op (voor)lezen. In de rubriek de kinderboekentip, neem ik jullie mee in één van onze favoriete kinderboeken. Met voorlezen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Voorlezen is namelijk erg belangrijk. Het is gezellig en leerzaam en is goed voor de spraakontwikkeling van je kind. In deze blog vertel ik welke boekjes ik graag met mijn baby ‘lees’.

Boekjes voor baby's

Zachte boekjes

De eerste kennismaking met boekjes voor baby’s, zijn zachte stoffen boekjes. Soms zit er plastic in, waardoor het een leuk ritselt geluidje maakt als je baby het probeert vast te pakken. De plaatjes zijn in felle kleuren of juist zwart-wit, zodat de baby de contrasten goed kan zien.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1636713130255″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000046134652″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Nijntje%20stoffen%20labelboekje%20wie%20ben%20jij%3F%2C%20Dick…”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Voelboekjes

Boekjes met verschillende patronen en structuren. Al voelend aan het boekje en aan de patronen leert je kind een heleboel ontdekken. Dit boek van nijntje is bij ons favoriet. Zelfs mijn kleuter vind het nog steeds leuk! Met de vingers over de verschillende plaatjes heen, terwijl jij benoemd wat je ziet of wat je baby aanraakt.

Boekjes met geluid of flapjes

Boekjes waar geluid in zit, wekken de interesse van je baby. Steeds opnieuw de bladzijde omslaan, want dan hoor je dat leuke geluidje weer. Of misschien moet je wel een knopje indrukken om het geluidje te horen. Spelenderwijs leert je kind zo het boekje ontdekken. En hoe meer jij vertelt wat je ziet, hoe meer je kind er van leert.
Ook boekjes met flapjes zijn erg interessant voor je baby. Ook hierbij leren ze de bladzijdes om te slaan. Wat zit er verstopt achter het plaatje?

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1636713649663″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000125118245″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Mijn%20eerste%20kleuren%20flapjesboek%2C%20Roger%20Priddy”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Korte verhaaltjes op rijm

Als je echt wilt beginnen met voorlezen aan je baby, vind ik boekjes met korte verhaaltjes op rijm fijn om voor te lezen. Het leest vlot weg en je houdt de aandacht van je kindje erbij. Herkenbare verhaaltjes en simpele plaatjes, maken het boekje prettig om samen met je baby te lezen.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1636713712126″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000009985168″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Hoera%2C%20ik%20ben%201%21%2C%20Marianne%20Busser”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Welke boekjes lees jij graag met je kindje? Laat een reactie achter onder deze blog.


Wil je op de hoogte blijven van onze belevenissen? Volg mij dan op facebook of instagram.

Let op! Deze blog bevat affiliatie links. Als jij via deze link iets koopt, levert dat mij een klein bedrag op. Dit kost jou niks extra’s en helpt mij om mijn blog te blijven verbeteren.

2 gedachten over “Kinderboekentip – De leukste boekjes voor baby’s

Geef een reactie