Brief aan mijn kind

Hoera 5 jaar! – Brief aan mijn zoon

Hoera, gisteren werd onze zoon 5 jaar! Verjaardag in coronatijd, met veel post, slingers, taart en cadeautjes en een klein beetje visite. Maar toch was hij helemaal jarig!

Lieve grote, kleine vriend…

Wat ben je gegroeid het afgelopen jaar. Je groeide uit van een vrolijke peuter, tot een spontane en leergierige kleuter. Je speelt graag met je trekkers maar ook de playmobil politie en buiten voetballen, schommelen en op de trampoline zijn favoriete bezigheden van je. Je wilt later politieagent worden.

Kleine en grote broer

Je vindt het heerlijk om met je grote zus samen te spelen. Je werd afgelopen jaar grote broer van een klein broertje. Wat leefde je er naar toe. De kusjes en knuffel die de baby in mama’s buik al van jou kreeg, krijgt hij sinds hij geboren is, nog steeds. Je bent heel lief en zorgzaam voor hem. Je probeert hem altijd op te vrolijken met je humor!

Wel moest je even wennen aan je nieuwe plaatje in het gezin. Je bent ineens niet meer de jongste, maar de middelste. Gelukkig hadden we vlak na zijn geboorte zomervakantie. Zo hadden we fijn de tijd om aan de nieuwe gezinssamenstelling te wennen.

School

Je hebt een bizar 1e schooljaar achter de rug. Vol goede moed begon je aan je 1e schooldag. Wat had je er zin in! Maar helaas, na twee weken op school, sloten de deuren en zaten we negen weken thuis. De periode tussen het openen van de school en de zomervakantie was erg rommelig, door om de dag les en daarna de komst van je broertje. Pas na de zomervakantie kwam je fijn in het schoolritme. Je was toen inmiddels al 4,5. En wat doe je lekker enthousiast mee op school, je komt altijd vol verhalen thuis.

Je bent creatief, iedere kartonnen doos die je tegen komt wordt door jou verbouwt tot een boot, koeienstal of iets anders moois. Ook ben je graag met cijfers en tellen bezig en kan je een paar letters uit je naam schrijven. En je bent dol op (bord)spelletjes.

Lieve vriend, blijf lekker doen wat je doet. Je bent een heerlijk mannetje, we genieten elke dag van je! ♡

Wil je op de hoogte blijven van onze belevenissen? Volg mij dan op facebook of instagram.

4 gedachten over “Hoera 5 jaar! – Brief aan mijn zoon

Geef een reactie