De actieve moeder

7 gezellige Koningsdag activiteiten voor thuis

We vieren Koningsdag thuis. Voor ons betekent dat, niet gezellig rond struinen over de rommelmarkt en bloemetjesmarkt in het dorp hier vlakbij. Jammer, maar het is niet anders. Toch laten we de verjaardag van de Koning niet zomaar voorbij gaan, we hangen de vlag uit en maken we er een gezellig thuis feestje van op Koningsdag.
In deze blog deel ik 7 gezellige tips om te doen met de kinderen.


Maak een Koninklijke taart

Je kunt natuurlijk, zoals waarschijnlijk de meeste Nederlanders doen, oranje tompoucen halen. Maar je kunt ook zelf een feestelijke taart of cakejes maken. Op de leukste taartenshop vond ik wat lekkere Koningsdag recepten om zelf te bakken

Een kroontje knutselen

Bij de koning, hoort natuurlijk ook een kroontje. Je kunt er een maken om op te zetten. Maar je kan hem ook neerzetten als decoratie. Wij knutselden een kroontje van een wc-rolletje.

Koningsdag bingo

Altijd leuk om bingo te spelen. Met of zonder prijsjes. Speciaal voor de kinderen heeft Thuisfuif een leuke koningsdag bingo gemaakt met Koninklijke plaatjes. Spelen jullie ook gezellig mee?

Oud Hollandse spelletjes

Zaklopen, de eieren-race, blikgooien, koekhappen, ezeltje prik, sjoelen. Vorig jaar kocht ik een spel blikgooien en ringwerpen. Mijn kinderen spelen er regelmatig mee als we buiten zijn. Maar je kunt de spelletjes natuurlijk zelf maken of verzinnen.
Maak een parcours met verschillende spelletjes, binnen of in de tuin. En ga alle spelletjes langs. Wie wint de meeste spelletjes?

Film kijken

Zoek een leuke film uit over prinsen en prinsessen. Bijvoorbeeld een Disney film.

Zondagochtend 25 april wordt de film Lang leve de Koningin uitgezonden op rtl 4. Een klassieker uit mijn eigen jeugd, over een meisje dat leert schaken met een levend schaakspel.

Of kijk deze Koningsdag film terug op de website van Zapp

Royal high tea

Natuurlijk hoort er ook wat lekkers bij de film. Maak lekker een kop thee, gele/oranje limonade of appelsap. En serveer daarbij lekkere hapjes in Oranje stijl. Borrelnootjes, stukjes wortel, oranje paprika en wat vind je van deze leuke rood-wit-blauwe spiesjes die ik tegen kwam bij Flying foodie?

Tijd voor disco

Nog even de laatste energie er uit, het is tijd om te dansen! Disco muziek van papa en mama hun tijd, en liedjes van nu doen het hier altijd goed. Natuurlijk ook op het Koningsdag liedje Zij aan zij van Kinderen voor Kinderen.

Wat gaan jullie doen op Koningsdag? Laat een berichtje achter onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

2 gedachten over “7 gezellige Koningsdag activiteiten voor thuis

  1. Leuke tips! Die bingo vind ik een goed idee, en iets bakken kunnen we ook wel doen ipv de standaard tompouce inderdaad šŸ˜„

Geef een reactie