De werkende moeder·Gastblog

Mijn leven als werkende moeder – Angie

Ik ontving een nieuwe gastblog in de serie: mijn leven als werkende moeder.
Angie is zelfstandig ondernemer en vertelt in deze blog hoe ze haar werk als ondernemer combineert met haar gezin.


Een eigen bedrijf beginnen is iets waar ik jarenlang van heb gedroomd. Sinds 2 jaar is het dan eindelijk zo ver! Ik mag mezelf ondernemer noemen. Ik voer freelance opdrachten uit voor diverse opdrachtgevers en op She Can Blog run ik een blog waar ik tips deel over bloggen en Pinterest marketing!  Zo ontzettend dankbaar voor! 

Een andere titel die ik mezelf nu ook alweer bijna 2 jaar mag geven is “mama van Ana Milena”. Voor de snelle rekenaars onder ons; het klopt wat je denkt! Ik ben mijn bedrijf gestart toen ik ongeveer 6 maanden zwanger was. Niet de meest logische periode om een eigen onderneming te beginnen, maar toch heb ik er geen dag spijt van gehad. 

Deze foto is eigendom van Angie

Moederschap voor het ondernemerschap

Een pittige uitdaging, dat was en is het zeker. Zowel qua kunnen als qua energie-level. Al moet ik er wel meteen bij zeggen (voordat ik de volle laag van de moedermaffia krijg) dat de zorg voor mijn dochtertje uiteraard altijd mijn eerste prioriteit heeft gehad. 🙂 Al het werk dat ik doe, doe ik wanneer er ruimte voor is. In de praktijk betekent dat vaak dat het moederschap nu eenmaal even voor het ondernemerschap moet gaan en dat mijn onderneming wat langzamer groeit. 

Door de lockdown nog even geen KDV

Het was eigenlijk de bedoeling dat ze 2 dagen per week naar het kinderdagverblijf zou gaan en toen ze eenmaal zou gaan beginnen kwam de lockdown. Omdat wij de situatie nog niet helemaal stabiel vinden het met continu open- en dichtgooien van de scholen, hebben wij besloten om de kinderopvang toch nog maar even uit te stellen. Het wennen moet wat ons betreft wel stabiel kunnen verlopen en op dit moment is die zekerheid er even niet. Qua werktijden voor mij en voor haar sociale ontwikkeling is dat iets minder ideaal, maar het is nu even zo en net zoals iedereen op de wereld maken we er gewoon het allerbeste van! 

Inmiddels heb ik met veel vallen en weer opstaan wel geleerd hoe ik deze pittige combinatie aan beide kanten zo goed mogelijk kan laten werken, zonder in te hoeven leveren op de aandacht voor mijn dochtertje en daarnaast toch ook mijn werk te kunnen doen. Mijn werk is echt mijn passie, daarom zoek ik altijd naar nieuwe oplossingen die het mogelijk maken om werk/gezin zo efficiënt mogelijk te combineren. 

Mijn gouden tips voor werkende moeders

  • Sta vroeg op! Mij helpt dit enorm. Door eerder op te staan dan mijn dochter kan ik vaak al 1 of 2 uur werken voordat haar dag begonnen is. Zo begint je dag meteen goed! En… je dag verloopt gewoon zo veel relaxter als je al wat werk verzet hebt.
  • Werk wanneer je kindje slaapt. Dus in ieder geval in de ochtend, in de avond en als er nog een middagslaapje is, dan is dat ook een mooi moment om te werken. Op deze manier lukt het mij bijna elke dag om 4 á 5 uur te kunnen werken terwijl Ana slaapt en ervaar ik ook de rust om mezelf op haar te kunnen focussen op de momenten dat zij wakker is. 
  • Mediteer – De combinatie moederschap / werk kan ontzettend druk en stressvol zijn en niets helpt dan zo goed als even 10 minuten ontprikkelen. Ik mediteer tegenwoordig bijna elke dag en ik krijg er echt zo’n lading rust voor terug. Zoek een fijne meditatie op YouTube en relaxen maar!
  • Maak het jezelf niet al te moeilijk, we moeten al zo veel! Je hoeft echt niet iedere dag uitgebreid te koken, het huis hoeft echt niet helemaal schoon en opgeruimd te zijn. Stel prioriteiten en laat los wat niet belangrijk is. Wees lief voor jezelf en kijk vooral naar alle dingen die je wél doet in plaats van de dingen die je niet doet. Dat zijn er echt meer dan genoeg! 
  • Werk aan je productiviteit – Vaak denken we dat we weinig tijd hebben en dat er niet genoeg tijd is om onze kinderen genoeg aandacht te geven of genoeg werk verzet te krijgen. Maar even eerlijk, hè? Hoe lang scroll jij op social media? Hoeveel uur kijk je per dag tv? Wanneer je leert efficiënter met je tijd om te gaan, kun je deze aan het einde van de dag vrij besteden, maar dan voel je jezelf er veel rustiger bij en kun je er ook daadwerkelijk van genieten. 

Al met al is het leven natuurlijk niet perfect. Je kunt het niet plannen. Het combineren van mijn gezin met mijn werk gaat me de ene dag stukken makkelijker af dan op andere dagen. En dat is ok. Zo lang ik me een beetje aan mijn eigen tips houd, gaat het me over het algemeen aardig af. 

Welke tips ga jij gebruiken of pas jij al toe? Ik ben benieuwd! Laat een reactie achter onder deze blog.

Groetjes,

Angie


Wil jij ook een gastblog schrijven?
Stuur dan een mail naar jessica@mamajezzblog.com

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via Mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Geef een reactie