De creatieve moeder·Naar buiten

Happy Stones – Heb jij er al een gevonden

Iets wat momenteel een nieuwe hipe is, is het maken en verstoppen van happy stones. Een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen.

Maar wat zijn nou eigenlijk happy stones? In deze blog vertel ik je daar meer over.

Wat zijn happy stones?

Happy stones zijn mooi versierde stenen of keien die buiten worden neergelegd of verstopt. Met als doel om anderen er blij mee te maken. En dat doel is hier zeker gelukt. Mijn dochter heeft er tot nu toe 2 zelf gevonden en was beide keren dolblij dat ze er een vond.

Als je een happy stone vindt, kan je deze houden, maar nog leuker is om de steen verder te laten zwerven. Zodat je er weer iemand anders ‘happy’ mee kan maken.

Deze happy stone hebben wij gevonden.

Hoe maak je een happy stone?

Een happy stone maken is eigenlijk heel simpel. Misschien heb je zelf wat grote stenen in de tuin liggen of heb je er een aantal gevonden tijdens een wandeling. Ik leer mijn kinderen dat ze geen stenen zomaar uit een tuin of oprit mogen halen. Maar soms ligt er wel een wat los op de stoep of het fietspad. Die nemen we dan mee om te versieren. Als je echt een enthousiate hobby maakt van happy stones maken of het samen met een groepje kinderen wilt doen, raad ik je aan om een zak keien te kopen bij een doe het zelf zaak of tuincentrum.

Een happy stone versier je met acrylverf of acrylstiften. Je kunt ideeën opdoen op pinterest, maar je kan ook je eigen fantasie gebruiken en ze gewoon vrolijk beschilderen. Je hoeft echt geen kunstenaar te zijn om een happy stone te maken. Het gaat om het plezier.

Nadat je de steen geverfd en versierd hebt is het slim om hem af te lakken. Dit kan met doorzichtige nagellag of een spuitbus vernis. Zo blijft je steen lang mooi als hij buiten ligt.

Lees ook hoe happy stones voor ontspanning zorgen voor Ingebeleeft.nl

En dan op pad

Het leuke van happy stones is dat je het samen met je kinderen kunt doen. Samen stenen versieren en daarna naar buiten. Tijdens een wandeling in de buurt de stenen verstoppen en opzoek naar nieuwe stenen.

Er zijn verschillende facebook groepen en instagram accounts, waar je foto’s kunt plaatsen van je gevonden stenen. Zoek maar eens op happy stones met de plaatsnaam waar jij woont. Je kunt bijvoorbeeld je plaatsnaam, provincie of sociale media naam achterop je steen schrijven, zodat de vinder jou via zo’n facebookgroep of via je sociale media account kan laten weten dat je steen gevonden is.  Door stenen die je vindt, weer opnieuw te laten zwerven, gaan ze misschien wel het hele land door.

Ik ben benieuwd, heb jij al eens een happy stone gevonden of zelf gemaakt en verstopt?


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

4 gedachten over “Happy Stones – Heb jij er al een gevonden

  1. Ik zag het laatst voorbij komen en vind dit echt ontzettend leuk. Kan me voorstellen dat het echt even zorgt voor een moment van blijdschap, niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. Zelf hebben wij nog geen happy stone gevonden maar mijn oudste kreeg en er laatst wel eentje die haar vriendinnetje had gevonden en daar was ze ook heel blij mee. Ik wil dit zeker eens gaan doen met de kinderen als ze iets ouder zijn.

    1. Ja het is echt leuk om er een te vinden. Wij zijn ook begonnen nadat mijn oudste er een had gekregen. We zoeken ook niet bewust maar vinden er soms toevallig een. Je kijkt toch wat meer om je heen tijdens het wandelen.

Geef een reactie