De voorlees moeder

Kinderboeken tip – Rupsje nooitgenoeg

In deze nieuwe rubriek, de kinderboeken tip, deel ik met jullie onze favoriete voorleesboeken. In deze blog is dat Rupsje nooitgenoeg.

Op 23 mei 2021 is kinderboeken schrijver en illustrator Eric Carle overleden. Bekend van verschillende prachtige kinderboeken. Rupsje nooitgenoeg is een van zijn bekendste kinderboeken en is inmiddels al meer dan 50 jaar oud.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1622296952095″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000126075583″,”familyId”:”9200000126075583″,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Rupsje%20Nooitgenoeg%20-%20Rupsje%20Nooitgenoeg%2C%20Eric%20…”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Rupsje nooitgenoeg, het eerste prentenboek van mijn dochter

In de kinderboekenweek, mogen mijn kinderen altijd een boek uitzoeken in de boekwinkel. Rupsje nooitgenoeg was het eerste prentenboek dat ik voor mijn oudste kocht, ze was toen amper 2 maanden oud. Ik vind dat ieder kind dit boek in de kast moet hebben.

Het verhaal gaat over een rups die uit een eitje kruipt. Gedurende de dagen van de week eet hij allemaal fruit en lekkers, tot hij genoeg heeft gegeten om zich uiteindelijk te ontpoppen tot een ‘wonderschone vlinder’.

Het is een stevig boek met prachtige pagina vullende illustraties. De bladzijden zijn vrij dik, waardoor jonge kinderen het niet snel stuk kunnen scheuren. De gaatjes in de bladzijden, waar de rups doorheen gegeten heeft en de steeds groter wordende bladzijden bij het eten van het fruit, maken het prentenboek extra interessant. Mijn kinderen vinden het prachtig om zelf de bladzijdes om te slaan. Er zit veel herhaling in de tekst, waardoor kinderen al snel interactief mee kunnen doen en de zinnen kunnen herhalen.

Een leerzaam boek

Rupsje nooitgenoeg is voor peuters en kleuters een heel leerzaam boek. Veel kinderdagverblijven en kleutergroepen verbinden een thema rondom rupsje nooitgenoeg. De kinderen leren hoe een rups een vlinder wordt, ze leren tellen, benoemen verschillende soorten fruit en ook de dagen van de week komen aan bod. Hier kan je als peuter- of kleuterjuf veel verschillende activiteiten aan verbinden.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1622357200789″,”baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000093347253″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Rupsje%20Nooitgenoeg%20-%20het%20groeispel”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Wat is jullie favoriete boek van Eric Carle? Laat het weten via een reactie onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

Geef een reactie