De moeder

De leukste waterspelletjes voor in de zomer – Ineke

Ineke van The Stout Journal schreef een gastblog met de leukste waterspelletjes voor in de zomer. Lees je mee?

We hebben het allemaal wel gemerkt: het zomerse weer is begonnen. Dat betekent dat de kinderen meteen na het ontbijt naar buiten vliegen en zodra het zonnetje hard genoeg schijnt, moet natuurlijk het zwembad opgezet worden. Maar naast het zwembad, zijn er nog zoveel andere manieren om leuk met water te spelen! Er zijn bijvoorbeeld natuurspeeltuinen en nog veel meer toffe budget uitjes in Nederland te vinden, waar die kinderen hun hart op kunnen halen. Natuurlijk is het zwembad heel zomers, maar deze leuke activiteiten voor in de zomer zullen je kinderen ook zeker heel erg leuk vinden. En het scheelt gedoe met het zwembad opzetten. Pfft, hebben jullie daar ook zo’n hekel aan?

Ballonnen prikken

Eigenlijk heel simpel: zet een grote houten plaat rechtop (je kunt hem voor het gemak aan de schuurmuur vastzetten) en sla er spijkers in. Bijvoorbeeld tien rijtjes van tien spijkers. Vul een heleboel waterballonnen en maak er touwtjes aan vast. De touwtjes knoop je aan de spijkers op het houten bord. Dan is het enige wat je nog nodig hebt een setje dartpijltjes. Gooien maar! En wie de meeste ballonnen raakt, heeft natuurlijk gewonnen. De score kun je makkelijk bijhouden met stoepkrijt op de tegels! Zijn de ballonnen allemaal kapot en wil je het spel nog eens spelen vandaag of morgen? Dan hoef je alleen maar ballonnen te vullen en aan de touwtjes te knopen!

Waterspelletjes zomer

Slip ‘n slide

Deze waterglijbanen zijn zo ontzettend leuk! Eigenlijk is het een lange lap van plastic op de grond. Een lang stuk zeil zeg maar. Die maak je nat met een paar emmers water. Voor extra glibberigheid kun je er wat zeep bij doen. En dan? Een aanloop nemen en op je buik zo ver mogelijk glijden. En natuurlijk is degene die het verst glijdt de winnaar!

De mega bellenblaas

Dit is een leuke, waarvoor je wel een badje nodig hebt. Je kent die blauwe zandbak schelpen wel toch? Daarvan kun je bijvoorbeeld een helft nemen om te gebruiken. Vul het badje met water en bellenblaassop. Dan heb je nog een ouderwetse hoepel nodig. Dat is alles! Leg de hoepel in het zeepwater en laat je kind in het badje staan, in het midden van de hoepel. Trek dan de hoepel langzaam omhoog. Zo maak je een mega bel om je kind heen! Even oefenen en dan kunnen ze het zelf, om de beurt!

Snoephappen

Snoephappen? Wat heeft dat nu met de zomer en met water te maken? Nou, heel eenvoudig! Snoephappen in het water! Dat kan in het zwembad, maar je kunt het ook in een afwasteil doen. Verpakte snoepjes bijvoorbeeld. Of als je het wat gezonder wilt maken: een appel, bessen, frambozen of aardbeien! Zet een duikbril op en probeer zoveel mogelijk snoepjes of stukken fruit op te happen!

De modderkeuken

Met water en zand hou je kinderen uren zoet. Lekker taartjes bakken, flodderen met de modder, spoelen met water. Een modderkeukentje is dan echt heel erg leuk. Ze zijn te koop, maar ook makkelijk zelf te maken. En dit keukentje mag lekker vies worden. Want buiten maakt dat niks uit. Laat ze maar kokkerellen!

En mama? Die zit natuurlijk met een boek of tijdschrift op schoot te genieten van een lekker drankje, met het zicht op lief spelende kinderen!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

4 gedachten over “De leukste waterspelletjes voor in de zomer – Ineke

Geef een reactie