Brief aan mijn kind

Hoera 1 jaar – brief aan mijn jongste zoon

Hoera! Afgelopen vrijdag werd ons kleinste mannetje 1 jaar. Hoewel klein, zo klein is hij niet meer. Ik vind het 1e jaar van een kind zo bijzonder en magisch. Je baby leert zo veel en groeit zo snel. Van kleine baby tot een echt kindje. Ik schreef een brief aan mijn jongste over zijn 1e levensjaar.

Een zomerbaby

Na mijn bevalling was het warm weer. Dus in de kraamweek mocht je al snel mee naar buiten. Als kleine baby sliep je veel buiten in de kinderwagen of in de draagzak tijdens een wandelingetje. Je ging snel mee in ons ritme van school en zwemles. Je bent een heerlijke makkelijke baby. Al is het slapen ‘s nachts soms nog wel een dingetje.
Een baby krijgen is coronatijd is toch een beetje anders dan hoe alles ging bij je zus en broer. Zo kwam er weinig kraamvisite en lieten we je in het begin weinig door andere mensen vasthouden. Het is jammer dat familie en vrienden zo weinig konden zien wat voor leuke baby jij was. Maar het is niet anders. Wij genieten elke dag van je en dat is het belangrijkste.

Hoera 1 jaar

Onze blije baby

Wat ben je een blij mannetje je bent bijna altijd vrolijk. Als je verdrietig bent is dat vaak omdat je dan moe bent of honger hebt. Gelukkig hebt je een grote broer en zus die je altijd willen knuffelen en troosten. Al vind je dat knuffelen nu je 1 jaar bent, niet meer zo leuk. Knuffelen is voor baby’s. Het enige knuffelmomentje wat we nog hebben is ‘s ochtends en ‘s avonds tijdens je fles. Want hoewel je al lekker met de pot mee eet, kan je die twee flessen nog wel goed gebruiken. Geen haast, zo blijf je stiekem nog een beetje klein.

Je bent makkelijk in de omgang, vind het reuze gezellig met andere kinderen op de opvang en doet het liefst de hele dag je zus en broer na. Ook van muziek wordt je heel vrolijk. Als er muziek aan staat, dans je gezellig mee of klap je in je handen.
Je kruipt inmiddels de hele woonkamer en tuin door. En als er ergens een deur open staat, moet jij daar even kijken. Vlak voor dat je 1 jaar werd ging je voor het eerst bij de bank staan.

Traktatie 1 jaar

Hoera 1 jaar!

En nu ben je echt 1 jaar! We hebben een gezellig verjaardags weekend. Drie dagen lang een beetje visite. Je snapt niks van cadeautjes uitpakken, maar je vind de aandacht die je krijgt erg leuk. Je bent onder de indruk van de slingers en ballonen en vindt het prachtig als er een ballon knapt!
Je speelt al leuk met de cadeautjes die je hebt gekregen achter de bal aankruipen in de tuin en duplo blokjes uit elkaar halen en gooien is een leuk spelletje.
Je hebt genoten van de monchou taart die mama heeft gemaakt. En smulde de volgende dag ook nog van een stukje feesttaart.
Trakteren op de opvang was ook een feestje! Je trakteerde op bellenblaas en knijpfruit en kreeg mooie cadeautjes van de kinderen.

Lieve kleine man, ik hoop dat je mag uitgroeien tot een lieve grote man.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

2 gedachten over “Hoera 1 jaar – brief aan mijn jongste zoon

Geef een reactie