De voorlees moeder

Kinderboekentip – Max en de maximonsters – winactie (gesloten)

In mijn rubriek de kinderboekentip deel ik elke laatste zondag van de maand een van onze favoriete kinderboeken. Vandaag is dat Max en de maximonsters. Omdat dit boek dit jaar het boek is van de geef een prentenboek cadeau actie, geef ik er ook een weg. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij kans maakt.

Geef een boek cadeau max en de maximonsters

Geef een prentenboek cadeau

Sinds 18 juni 2021 ligt het boek Max en de Maximonsters voor €2,50 in de boekhandels. Het doel van de jaarlijkas terugkerende actie geef een (prenten)boek cadeau,  is dat zoveel mogelijk kinderen de mooiste prentenboeken in hun boekenkast hebben staan.

Als je mij al wat langer volgt, weet je waarschijnlijk wel dat ik (voor)lezen bij kinderen erg belangrijk vindt. Lezen is goed voor de taalontwikkeling van je kind en samen lezen is ook nog eens heel gezellig. Niet zo gek dus, dat ik de geef een boek cadeau actie een mooi initiatief vind. Daarom kocht ik het boek, Max en de maximonsters, twee keer. Eén voor mijn eigen kinderen en ik geef één boek cadeau aan een van mijn volgers.

Max en de maximonsters

Max en de maximonsters is geschreven en geïllustreerd door Maurice Sendak, een Amerikaanse kinderboekenschrijver. Max en de maximonsters werd in 1963 in Amerika uitgegeven, de Nederlandse verlaging verscheen in 1968.

Max is een ondeugend jongetje, die kattenkwaad uithaalt. Zijn moeder noemt hem een monster en stuurt hem zonder eten naar bed. Eenmaal op zijn kamer fantaseert Max over een eiland waar de maximonsters wonen. Max is niet bang voor de monsters en samen vieren ze feest. Maar toch voelt Max zich eenzaam.

Kinderboekentip max en de maximonsters

Wat vinden wij van Max en de maximonsters?

Max en de maximonsters is een prentenboeken met veel prachtige tekeningen. Het boek bevat weinig tekst. Waardoor je als kind al snel mee kan fantaseren over de avonturen die Max en de maximonsters beleven. De monsters zijn groot, maar zien er niet heel eng uit. En omdat Max niet bang is voor de maximonsters, is het niet een spannend boek. Mijn kleuter snapte goed dat Max het avontuur waarschijnlijk gedroomd had. Het boek vertelt duidelijk dat, als je onenigheid hebt met je ouders, je best even kan wegdromen. Daar dat het uiteindelijk toch wel fijn is om weer thuis te zijn. 

Ik geef een boek cadeau

Omdat dit boek bij de geef een prentenboek cadeau actie hoort, geef ik er graag een cadeau aan één van jullie.

UPDATE – De winactie is gesloten de winnaar is per mail op de hoogte gebracht.

Meedoen is heel simpel

  • Laat in de comments onder deze blog weten dat je mee doet!
  • Ik zou het leuk vinden als je mij volgt op instagram of facebook.
  • Dit bericht delen vind ik erg lief. Dit geeft geen extra winkans.
  • Laat een geldig e-mail adres achter als je reageert in de comments.
  • De actie loopt t/m zaterdag 3 juli 2021.
  • De winnaar krijgt op zondag 4 juli 2021 een mail. In verband met de privacy zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.

Voorwaarden v.d. winactie
– I.v.m. Privacy  gebruik ik jouw gegevens alleen voor het verzenden van deze prijs. Als jouw prijs is aangekomen, verwijder ik je gegevens.
– Graag binnen 24 uur reageren op de mail. Anders ben ik genoodzaakt een nieuwe winnaar te loten. 

BoekenBoeken

10 gedachten over “Kinderboekentip – Max en de maximonsters – winactie (gesloten)

  1. Oh wat leuk! Ik maak graag kans. Gijs is gek op boekjes lezen en we lezen minstens 3 boekjes per dag (en nu ik dit schrijf bladert hij zelf in een boekje).

  2. Wat een geweldig leuk prentenboek, ik doe mee voor mijn buurmeisjes die sinds drie maanden naast mij wonen. Ze houden erg van voorlezen en dan is dit boek eigenlijk wel een must have.

  3. Dit is zo’n leuk prentenboek! Mijn zoontje wilde het keer op keer verlengen bij de bibliotheek… Zeer welkom om in de boekenkast te hebben staan!

  4. Ik doe graag mee met je leuke winactie. Niels is gek op (voor)lezen en dat doen we ook graag en vaak. Dit boek kennen wij nog niet en lijkt mij een mooie aanvulling. 😀

Geef een reactie