De moeder

7 ideeën om te knutselen met schelpen

Ben jij ook naar het strand geweest in de vakantie? Dan hebben jullie vast schelpen gezocht. Leuk, zo’n zakje vol met grote en kleine schelpjes, maar wat doe je er daarna mee? Mijn oma had vroeger in haar kast een plankje waar ze alleen roze schelpjes bewaarde.
Maar je kunt er ook mooie dingen mee knutselen!

In deze blog geef ik jullie 7 ideeën om te knutselen met schelpen.

1. Schelpen verven

Je kunt schelpen mooi verven op dezelfde manier als met happy stones. Leuk om neer te leggen als decoratie, aan iemand cadeau te geven of buiten neer te leggen. Je moet ze dan na het verven wel even aflakken.

Schelpen
Bron: pinterest
Schelpen verven
Bron: Pinterest

2. Visjes van schelpen

Heb je veel verschillende maten schelpjes gevonden? Dan kan je visjes van maken. Plak ze met een lijmpistool op een canvas of op een plank. Zo heb je een echt schilderij. Als je er ook wat zand op plakt, maak je een strand.

De speurzoekers
var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1628428893930″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000114261544″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”LifeGoods%20Lijmpistool%20-%20Incl.%20Lijmsticks%20-%2020W…”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

3. Zeemeerminnenschelpen.

Prachtige glinsterende zeemeerminnenschelpen kan je maken diamantjes. In deze blog van woojr lees je die mooie zeemeerminnenschelpen kunt maken. Ook leuk is om ze te versieren met een randje glitters.

knutselen met schelpen
notimeforflashcards.


4. Schelpen in zoutdeeg

Mozaïeken met schelpen is ook leuk. Maar met zoutdeeg een vorm die je mooi vindt en druk ze daar in. Als het zoutdeeg is opgedroogd, zitten de schelpen er in vast en heb je een kunstwerkje om neer te zetten of leggen.

schelpen in zoutdeeg
Pinterest

5. Een pennenbakje met klei

Maak met zelf hard wordende klei een pennenbakje of een ander leuk bakje. Hierin druk je schelpen. Dit geeft het zelfde effect als met het zoutdeeg.

Pinterest

6. Een dromenvanger

Heb je wel eens een dromenvanger gemaakt? Dit kan je ook doen met de verschillende soorten schelpen en huisjes van zeeslakken die je op het strand hebt gevonden. Je moet er dan kleine gaatjes in prikken en touw doorheen rijgen. Hang ze aan takjes die je gevonden hebt in het bos en je hebt een dromenvanger van natuurlijk materialen.

Pinterest

7. Een waxinelichtje met scheermesjes

Met van die langwerpige scheermesjes kan je een potje voor een waxinelichtje maken. Plak de scheermesjes met een lijmpistool tegen een glazen potje. Daarna een mooi lintje of touwtje er omheen binden. Het licht van het kaarsje schijnt mooi door de scheermesjes heen.

woon ruimtelijk

En nu zelf aan de slag! Wat heb jij gemaakt met jou gevonden schelpen van het strand? Laat een reactie achter onder deze blog of tag @mamajezzblog in je bericht op sociale media.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

Een gedachte over “7 ideeën om te knutselen met schelpen

Geef een reactie