Brief aan mijn kind

Hoera 9 jaar! – Brief aan mijn dochter

Vandaag is het feest. De 9e verjaardag van onze dochter. Ik schrijf deze brief aan mijn dochter. Omdat ze zo groot wordt. En misschien vindt ze het wel leuk om terug te lezen als ze wat ouder is.

Hoera 9 jaar!

9 jaar geleden maakte jij ons papa en mama. Na een zwangerschap van 40 weken en 5 dagen begonnen ‘s nachts de weeën. En om 12.16 in op woensdag 29 augustus kwam jij ter wereld. Ons 1e kindje, onze dochter.

Vandaag vieren we je 9e verjaardag! En daar heb je zin in. Je bent super blij met je nieuwe fiets die je volgende week mag ophalen. We maken er een gezellig feestje van. Maandag mag je trakteren op school. Je hebt zelf wat lekkers uitgekozen. En binnenkort vieren we nog je kinderfeestje.

Dochter 9 jaar

Onze lieve dochter

Lieve meid, grote dochter, wat ben je weer veel gegroeid het afgelopen jaar. Zowel in de lengte als in je doen en laten. Zeker op school heb je, ondanks het thuiswerken tijdens de lockdown, flinke sprongen gemaakt. Het rekenen vind je nog steeds wat lastig maar, daar krijg je nu in groep 6 wat extra hulp bij. Andere vakken gaan je juist weer gemakkelijk af en je wordt ook steeds assertiever.

Dit vindt je leuk

Je bent dol op lezen, ontdekt steeds weer nieuwe boeken in de bibliotheek en ook je broertjes lees je graag voor. Je geniet ervan om samen met mama of papa iets te doen. Die broertjes zijn leuk, maar 1 op 1 aandacht is soms ook fijn. Zo hebben we de vrijdag-filmavond geïntroduceerd als papa late dienst heeft. Een gezellig moeder dochter momentje. We kijken paardenfilms, meidenfilms maar ook tv programma’s zoals the Masked Singer of een huis vol.

Dochter 9 jaar

Voor de zomer volgde je een aantal lessen streetdance en sloot die af met een voorstelling. Hartstikke leuk. Maar of je er nu mee verder wilt, weet je nog niet. We zijn samen met jou het afgelopen jaar opzoek naar leuke hobby’s, dat blijft nog steeds een beetje lastig. Je vindt het leuk om samen te bakken en om creatief bezig te zijn. Skeeleren en fietsen in de straat doe je ook graag, zo laten we je steeds een beetje meer los, opzoek naar wat jij graag doet.

Lieve grote meid van ons, ik weet zeker dat je er wel komt en uiteindelijk iets vindt wat echt bij jou past. Je bent een fantastische dochter. Papa en mama zijn ontzettend trots op jou en op wie je bent.

Fijne verjaardag

Xxx Mama ♡


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via @mamajezzblog op Instagram of Facebook.

4 gedachten over “Hoera 9 jaar! – Brief aan mijn dochter

Geef een reactie