De voorlees moeder

Kinderboekentip – Alfabet

Mijn kinderen en ik zijn dol op (voor)lezen. In deze nieuwe rubriek de kinderboekentip, neem ik jullie maandelijks mee in één van onze favoriete kinderboeken. Vandaag neem ik jullie mee in het boek Alfabet van Charlotte Dematons.

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons een kinderboeken illustrator. Haar boeken kenmerken zich door de prachtige illustraties, waar je zonder tekst zelf het verhaal kan invullen. Erg leuk en leerzaam voor de fantasie van de kinderen.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1631945324129″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000000889691″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Alfabet%2C%20Charlotte%20Dematons”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Alfabet is dus eigenlijk niet echt een voorleesboek. Het is een boek zonder tekst. Maar met tekeningen. Hierdoor is het een boek, dat leuk is voor jong en oud. Op een speelse manier leren de kinderen de letters van het alfabet.

Alfabet, letter b

Het boek Alfabet

Per bladzijde wordt een letter van het alfabet behandeld, op alfabetische volgorde. Op de 1e bladzijde staan zo veel mogelijk tekeningen die begin met de letter A. Er is zo veel te zien op de bladzijdes. Elke keer ontdekken de kinderen en ik weer nieuwe woorden en plaatjes.

Sommige letters zijn wat lastiger dan andere. Maar daarvoor is een handige tip. Je kunt de bijbehorende app downloaden op je telefoon of tablet. Als je deze met de camera boven de bladzijde houdt, verschijnen alle woorden in beeld. Maar het leukste is natuurlijk om zelf de letters te zoeken. Wij gebruiken de app voor woorden die we niet weten en leren zo weer nieuwe woorden.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1631945477812″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000017836226″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Alfabet%20doeboek%2C%20Charlotte%20Dematons”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Wat vinden wij van Alfabet?

Mijn kinderen en ik vinden het een prachtig boek. Ze hebben het bewust samen gekregen. Bij mijn dochter in de klas werd het boek vorig jaar tijdens de lockdown ook ingezet als extra opdracht. Elke week kregen de leerlingen van groep 5/6 ze een kopie van een pagina. En dan moesten ze zoveel mogelijk woorden opschrijven die ze net de desbetreffende letter konden ontdekken.

Alfabet, letter d

Mijn kleuter vindt het heelijk om nieuwe plaatjes en woorden te ontdekken in het alfabet boek. Hij herkent steeds meer letters. De bladzijde met de 1e letter van zijn naam blijft favoriet. Maar ook de letter d, waar een grote draak op staat afgebeeld, bekijkt hij graag.

Wij zijn fan van dit prachtige boek. En ik denk dat dit tijdloze boek nog veel generaties mee zal gaan.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

Een gedachte over “Kinderboekentip – Alfabet

Geef een reactie