Persoonlijke verhalen

De ‘loedermoeder’ tag

Ik denk dat iedere moeder zich op sommige momenten wel eens een loedermoeder voelt. Of dat nodig is? Nee ik denk het niet. We doen allemaal wel eens iets doms toch. Fouten maken is mensenlijk. Dus neem het woord loedermoeder vooral met een grote knipoog.

Om te kijken of ik een grote loedermoeder ben, vulde ik deze tag in
De tag is bedacht door Manon en Bibian van littlewonderworld.nl, maar die site bestaat helaas niet meer, ik kwam hem tegen bij gezinmetvijf.

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Als je baby net geboren is, ‘leer’ je van de kraamhulp om dat voor of na elke voeding te doen. Maar al snel deed ik het alleen als het nodig was. Als mijn baby gepoept had of als de luier goed nat was. Bij mijn werk in de kinderopvang hadden we altijd vaste verschoon momenten, namelijk na elk eetmoment. Wel zo handig, want met veel kinderen op de groep, weet je zo zeker dat je niemand vergeet.
Bij mijn eigen kinderen doe ik dat meestal ook op die manier. Of voordat we weg gaan, even checken of het nodig is. En voor en na de slaapjes controleer ik ook altijd of hij al toe is aan een schone luier.

Loedermoeder tag

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Nee! Is dat mijn eerste loedermoeder punt? In de ochtend ontbijten we wel aan tafel, zeker met een dreumes die met zijn bord gooit, is dat wel zo handig. In het weekend ontbijten de oudste twee wel eens op de bank voor de tv. De lunch is wat wisselend hier in huis, in ieder geval niet echt een vast eetmoment aan tafel dan. En in de avond is de regel dat we door de weeks gezamelijk aan tafel eten en in het weekend op de bank. Vaak eten we dan ook wel iets makkelijks.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1631972577570″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000009952644″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Een%20loeder%20van%20een%20moeder%20%28ebook%29%2C%20Mirjam%20Mous”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Eerlijk? Ik houd dat niet bij. We doen niet aan schermtijd. De ene dag wordt er wat meer tv of op de tablet gekeken dan de andere dag. Afhankelijk van het weer en hoe moe ze zijn na een dag school wordt er wel eens wat langer tv gekeken.
Als ik vind dat ze er lang genoeg achter hebben gezeten kondig ik aan, na dit filmpje gaat die uit. Soms krijg ik dan wat protest, maar meestal accepteren de dat ook wel gewoon. Dus een of ik mezelf nu een loedermoeder zou noemen op dit onderwerp weet ik niet. Volgens mij zijn de afspraken wel helder voor de kinderen.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Ja, mijn kinderen zijn alle drie over het algemeen wel makkelijke slapers. De middelste heeft wel een tijdje gehad dat hij tijdens de late dienst van mijn man in ons bed sliep en we hem dan overhevelde in zijn eigen bed. Maar in principe slaapt iedereen gewoon in zijn eigen bed.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1631972577570″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000009952644″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Een%20loeder%20van%20een%20moeder%20%28ebook%29%2C%20Mirjam%20Mous”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Oei, ik denk dat ik hier dan toch wel echte dikke loedermoeder punten in scoor. Want ik ga mijn kind echt niet voor ieder vlekje schone kleren aan trekken. Met drie kinderen heb ik al genoeg was. Dus als het niet mega smerig is en we niet ergens op visite hoeven, houden ze het gewoon nog even aan tot het einde van de dag hoor. Natuurlijk bij een doorgelekte poepluier doen we wel schone kleren aan. Maar van vlekjes van eten of buiten spelen, ben ik niet zo vies.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Haha, ja volgensmij wel! De oudste twee trekken altijd zelf hun sokken aan. En volgens mij altijd wel twee dezelfde. De jongste heeft nooit sokken aan. En als ik ze wel bij hem aan trek, trekt hij ze met de zelfde vaart weer uit. Een halve loedermoeder punt? Of kan ik hier gewoon niks aan doen?

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Doet iedere moeder dit niet wel eens? Als je nu even helpt met dit…mag je daarna dat… Vooral als het klusjes zijn waar ze geen zin in hebben. Maar waarvan ik vind dat ze best even kunnen helpen.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Dat wil je niet weten. Soms doe ik een poging tot een kastje opruimen, maar een paar weken later is daar meestal niks meer van te zien.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Dat schiet nog wel eens bij in. Dus ook op dit vlak kan je mij wel een loedermoeder noemen. Ik probeer het nu wel op een vast moment te geven. Na het avondeten, bij het toetje. Eerst de vitamine D druppeltjes en de oudste kinderen een vitaminepil. De kleuter denkt er meestal zelf aan gelukkig.

Ben ik een loedermoeder?

Oei, in 7 van de 9 gevallen vind ik mezelf toch wel een loedermoeder. Ach, zoals ik in het begin al zei. Volgens mij voelen we ons allemaal wel eens zo. Zolang de kinderen er zelf maar niet te veel last van hebben zal het vast wel goed komen toch?

Wanneer vind jij jezelf een loedermoeder? Laat een reactie achter onder deze blog.
Vind je het leuk om de tag over te nemen op je eigen blog? Dat mag, laat je het mij dan even weten? Dan kom ik hem lezen.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

HuishoudenHuishouden

3 gedachten over “De ‘loedermoeder’ tag

  1. Leuk deze tag Jessica. Hier mag alleen in het weekend op de bank het ontbijt op de bank gegeten worden. De rest van de maaltijden altijd aan de keukentafel.
    Ik heb een trauma aan eten op de bank/voor de tv.
    En ben volgens deze tag in 5 gevallen een echte loedermoeder.

Geef een reactie