De moeder

5 tips voor een piraten kinderfeestje

Welkom in de wereld van de kinderfeestjes! Je kunt het kinderfeestje van je kind zo groots en duur maken als je zelf wilt. Mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar een kinderfeestje thuis. Kinderen zijn al snel blij met de simpelste dingen en daarbij vind ik het leuk om mijn eigen creativiteit te gebruiken en zelf leuke activiteiten te verzinnen, aansluitend bij de leeftijd van mijn kinderen.

1. Piraten spelletjes

Een aantal simpele spelletjes, die iedere piraat vast leuk vind om te doen. Blikgooien of bowlen met een ‘kokosnoot’, koek- of snoephappen. Maak een spannend parcours door de tuin of woonkamer, waarbij de kleine piraten over de loopplank moeten lopen, ergens onderdoor moeten kruipen en overheen moeten klimmen en van steen naar steen moeten springen.

2. Piraten vlag maken

Als je aan piraten denkt, denk je ook aan een piratenvlag. Je kunt er bij aanvang van het kinderfeestje al een ophangen als versiering. Maar het is ook leuk om zelf een piratenvlag te maken. Met een groot wit laten en textielverf of textielstiften kan je de kinderen zelf een grote vlag laten versieren. Maar je kunt het grote laken ook in stukken knippen en ieder kind zijn eigen, iets kleinere vlag laten versieren. Daarna de vlag vastknopen aan een (zelf gevonden) stok uit het bos. Dan kunnen ze dan na afloop hun eigen vlag mee naar huis nemen.

Piraten kinderfeestje

3. Schat zoeken tijdens het kinderfeestje

Piraten zijn natuurlijk ook opzoek naar een schat. Je kunt zelf een spannende schatkaart maken, met oud en verbrand papier, waarbij de kinderen kunnen ontdekken waar de schat ligt. Zet een route uit bij jouw in de buurt, waarbij de schat uiteindelijk in de tuin verstopt ligt. De schat kan een klein cadeautje zijn voor de kinderen of iets lekkers zoals chocolademunten.
In plaats van een route uitzetten, kan je ook opdrachten verzinnen, die de kinderen moeten uitvoeren. Op Pinterest vond ik een aantal leuke opdrachten die je kunt gebruiken op je kinderfeestje. Of knip de schatkaart tot een puzzel die de kinderen in elkaar moeten zetten, om de schat te vinden.

4. Verkleden en schminken

Je kunt op de uitnodiging voor het kinderfeestje vragen of de kinderen verkleed als piraat willen komen. Op het feestje zelf kan je ze ook omtoveren tot stoere piraten jongens en meiden. Zo kan je bij de vlaggenclub ooglapjes en tattoos bestellen.
Als je het leuk vind, kan je de kinderen ook schminken als piraat met een stoppelbaard en een ooglapje, lijken de kinderen al snel op echte piraten!
Je kan ook met een stukje zwart papier en een touwtje een Met een plastic bekertje en een stukje aluminiumfolie kan je de kinderen de haak van kapitein haak laten knutselen

5. Piratentraktatie op het kinderfeestje

Bij een kinderfeestje hoort natuurlijk ook wat lekkers. Een piratenboot van een cup cakeje of een stukje ontbijtkoek. Schatkistsnoepjes of chocolademuntjes. Of een piraat gemaakt van een eierkoek. Lekker smullen!

Bron: Charlotte Evans

Heeft jouw kind al eens een kinderfeestje gegeven? Wat voor thema hadden jullie? Laat een reactie achter onder deze blog.


Lees ook mijn blog High tea kinderfeestje

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Geef een reactie