De actieve moeder

Wat gaan we doen in de herfstvakantie?

De eerste schoolweken zitten er al weer op. De herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan. Regen, zon en wind wisselen elkaar af.
Met de herfstvakantie voor de deur, bedachten mijn kinderen en ik wat leuke activiteiten om te doen.
Simpele activiteiten waarbij we een beetje kunnen bijkomen van de eerste drukke weken op school en we er toch een gezellige vakantie van kunnen maken.

Op pad in de herfstvakantie

Naar het bos

Laarzen aan, lekker een stukje wandelen, de hond kan gezellig met ons mee. We nemen een tasje mee en verzamelen herfstschatten. Of we gaan opzoek naar een bos met een kabouterpad.
Op de website van Juf bijtje vond ik een herfstbingo en herfst speurtocht die je kunt downloaden en mee kunt nemen naar het bos.

Naar het tuincentrum

In veel tuincentra wordt rond deze tijd de kerstshow geopend. Leuk om een kijkje te nemen. Mijn kinderen vind het ook altijd leuk om bij de vissen en konijnen in het tuincentrum te kijken. In sommige tuincentra kun je ook wat drinken. Zo maak er een gezellig uitje van met de kinderen.

Knutselen

Nu het weer wat sneller donker wordt, vind ik het gezellig om de kaarsjes weer aan te doen ‘s avonds.
Een glazen potje versieren samen met de kinderen, waar een waxine lichtje in kan is dan een leuke activiteit.Met de gevonden schatten uit het bos, kun je leuke dingen knutselen.
Op Elkeblogt, vind je tips voor knutsels met met herfstmateriaal.

Maar ook zonder herfstmateriaal kun je leuke herfst knutsels maken.

Een spin van je hand
Laarzen in de regenplas

Bakken

Wat lekkers bakken kan natuurlijk altijd. In het herfst thema valt veel lekkers te bakken. Bijvoorbeeld leuke paddenstoelen cupcakes of een lekkere appeltaart. En aangezien ze ook al weer in de winkel liggen, kunnen we wel weer kruidnoten gaan bakken. Voor alle leeftijden is dit leuk om te doen, zelfs mijn peuter vindt het leuk om te helpen en te kijken bij het bakken.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1664792079901″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000074045766″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Cupcake%20Bakvorm%20met%2012%20Siliconen%20Vormpjes%20en%20M…”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Spelletjes

Mijn kinderen zijn dol op spelletjes spelen. We hebben inmiddels een aardige verzameling spelletjes in de kast die ze leuk vinden om te doen. Zo is hier Bunny hop en carcasonne junior erg populair. Maar ook kwartet en memorie blijft favoriet
Spelletjes zelf bedenken en/of maken is ook leuk!

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1634234294479″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”1004004006487384″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Carcassonne%20Junior%20Bordspel”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

5. Tekenen

Mijn kleuter koos ook nog voor de activteit tekenen. Nou ben ik zelf niet zo’n tekentalent. Maar gezellig aan tafel met de kinderen vind ik fijn. Ze maken een mooie tekening om op te hangen. Of om naar de opa’s en oma’s op te sturen. Maken we die ook meteen weer blij met gezellige post.
Ook een leuk idee is om een mooie raamtekening te maken met raamstiften.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1634234103017″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000064177591″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”edding%204095%20Krijtmarker%20Wit%202%20stuks%20in%20Blister…”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Hoe ziet jullie herfstvakantie er uit? Laat een reactie achter onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog beval affiliatie links

3 gedachten over “Wat gaan we doen in de herfstvakantie?

Geef een reactie