De voorlees moeder

Kinderboekentip – Kolletje

Mijn kinderen en ik zijn dol op (voor)lezen. In de rubriek de kinderboekentip, neem ik jullie maandelijks mee in één van onze favoriete kinderboeken. In deze blog vertel ik je over een van mijn favoriete voorleesboeken series voor kleuters; Kolletje

Wie is Kolletje?

Kolletje is een kleuter, die kan toveren. Op haar 4e verjaardag kreeg ze van haar tante een paar toversokken. Als ze deze sokken draagt en haar echte naam ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt gebeuren er de meest wonderlijk dingen. Samen met haar ouders, broertje Kees en vriendje en tevens buurjongen, Dirk beleeft ze veel avonturen.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1634984942279″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000108570861″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Kolletje%20%26%20Dirk%20-%20De%20leukste%20kleuters%20van%20Nede…”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

De schrijver en illustrator

De verhalen van Kolletje worden geschreven door Pieter Feller en geïllustreerd door Natascha Stenvert. Samen bedachten ze het karakter Kolletje, een meisje dat kan toveren. Sinds 2005 hebben ze inmiddels al meer dan 200 korte verhalen geschreven en geïllustreerd.

Kolletje, kleuter, kinderboeken

Wat vinden wij van de Kolletje?

De boekjes van Kolletje staan vol met korte verhaaltjes over de avonturen die ze beleeft. Op elke bladzijde staan veel (kleine) tekeningetjes, waardoor het voor mijn kleuter leuk is om naar te kijken, terwijl ik de tekst voorlees. Door de tekeningen kunnen mijn kinderen vaak al dingen benoemen voordat ik ze heb kunnen voorlezen. Dit maakt het boek leuk en interactief.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1634985094028″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000078160820″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”De%20dikke%20Kolletje%2C%20Pieter%20Feller”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Herkenbaar en leerzaam

Via een vriendin van mij, die kleuterjuf is, leerde ik de boeken van Kolletje kennen. Zij leest de verhaaltjes voor in haar kleuterklas, waar ze erg enthousiast ontvangen worden. De avonturen die worden beschreven zijn voor kleuters erg herkenbaar. Van lekker buiten spelen, een kringgesprek op school tot een knutselactiviteit of een fietstochtje. Kolletje maakt dingen mee, die kleuters in het echt ook meemaken. Doormiddel van haar toversokken probeert ze kleine problemen, op een grappige manier, op te lossen. En wonder boven wonder lukt dat meestal ook nog.

Kolletje, kleuter, kinderboeken

Ik vind dat iedere kleuter een boek van Kolletje in de kast moet hebben staan of op zijn minst een keer uit de bibliotheek geleend moet hebben. Ik ben benieuwd of jullie de boeken al kennen en of jullie ze net zo leuk vinden als ik. Laat je een reactie achter onder deze blog?


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

Geef een reactie