De actieve moeder

Herfst tag – Leuke dingen aan de herfst

Hoewel ik niet zo’n herfst type ben, ga ik de seizoenen wel steeds meer waarderen sinds ik kinderen heb. Zij genieten van de kleine dingen en daardoor ik ook. Ik kwam deze leuke herfst tag tegen bij beebs and moms en vulde hem in.

1. Welke dingen vind je het leukste om te doen met je gezin in de herfst?

In de herfst naar het bos met de kinderen vind ik een leuk uitje. Kastanjes, eikels, dennenappels en paddenstoelen zoeken. Of een kabouterpad lopen. En daarna thuis op de bank met een film en een stukje zelfgebakken appeltaart. Want ook dat hoort voor mijn echt bij de herfst. Zelf lekkere dingen bakken.

2. Wat vind je het mooiste aan de herfst?

De verandering van kleur van de bladeren aan de bomen. Van de week fietsten we langs een paar bomen met rode bladeren waarop mijn kleuter spontaan zei “het lijkt wel een regenboog boom”. Zo leuk dat hem die veranderingen in de herfst ook opvallen.

3. Wat is jouw favorieten herfstdrankje

Ik ben een echte theeleut. Al gaat een kopje koffie er ook wel in tegenwoordig. Maar in de herfst drink ik het liefst de herfstthee van pickwick.

Herfst

4. Welke dingen vind jij nou typisch voor de herfst?

Regen en wind, dat het weer ineens zo omslaat. De ene dag loop je nog zonder je en een week later kunnen de winterjassen van zolder worden gehaald, omdat het best fris is ‘s ochtends. En dat het steeds eerder donker is buiten.

5. Welke dingen vind jij het allerfijnste van de herfst.

Kastanjes zoeken in het bos, ‘s avonds als het donker wordt de kaarsjes weer aan, met een dekentje op de bank. En lekkere recepten maken met pompoen of stoofvlees.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1635602951004″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”1001004002816825″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Kijk-%20en%20Zoekboek%20-%20Het%20is%20herfst%2C%20Rotraut%20Sus…”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

6. Wat is je favoriete outfit in de herfst?

Nou vind ik mijn kledingstijl niet zo heel bijzonder. Als het weer wat kouder wordt, geef ik de voorkeur aan een fijn (en vrolijk) shirt of blouseje met een lang vest. Op een spijkerbroek en met mijn favoriete bruine laarsjes. Laarsjes met een klein hakje vind ik ook altijd leuk.

7. Welke dingen doe jij met je kinderen in de herfst die je moeder vroeger met jou deed?

We gingen in de herfst ook regelmatig met de hond in het bos wandelen. Dat doe ik nu ook met mijn eigen kinderen. Ik woon niet in de omgeving waar ik als kind woonde, dus het zijn niet dezelfde bossen die ik nu met mijn kinderen opzoek.

8. Wat is jouw lievelingsgerecht in de herfst?

In de herfst is het voor mij wel weer tijd voor de ovenschotels en stamppotjes die voor de zomer vaak te warm of stevig zijn. Lasagne en hutspot zijn dan toch wel favoriet voor mij. Maar zelf soep maken vind ik ook leuk en lekker. Lekker veel verse groenten erdoor heen, heerlijk.

9. Sint Maarten of Halloween?

Ik heb niks met Halloween. Als kind vierde ik, in Noord-Holland altijd al Sint Maarten en ook nu ik in Friesland woon vieren we hier Sint Maarten. De kinderen maken een mooie lampion op school en op 11 november gaan we bij de buren langs. Er wonen weinig kinderen in onze straat. Onze buren vinden het prachtig dat er wat kinderen langs komen en verwennen onze kinderen altijd goed.

10. Wat is jouw herfst must have?

Mijn kersenpittenzak! Haha, lekker warm op de bank of in bed. Ideaal tegen koude voeten. Ook mijn pantoffels zijn in de herfst onmisbaar.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1635602734236″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000005933093″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Treets%20Hittepit%20Kersenpitkussen%20-%20Vierkant%20-%20Wit”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Neem je deze tag over? Laat het mij dan weten, dan kom ik bij je lezen.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

3 gedachten over “Herfst tag – Leuke dingen aan de herfst

Geef een reactie