De baby

Hoe gebruik je baby- en kindergebaren + Winactie

Toen ik zelf in de kinderopvang werkte, kwam ik op een kinderdagverblijf terecht, waar gewerkt werd met baby- en kindergebaren. Maar helaas werden ze daar niet zo veel toegepast en werd het ook niet aan de nieuwe leidsters (waaronder ik zelf) geleerd. Toch bleef ik het wel interessant vinden. Sowieso ben ik altijd wel geïnteresseerd geweest in de taalontwikkeling van (jonge) kinderen. Zeker nu ik zelf een dreumes in huis hebben die zichzelf nog niet zo goed kan uiten met woorden.

Kim van schattige handjes bood aan om een gastblog te schrijven over haar ervaringen met baby- en kindergebaren en ze verloot een gratis cursus! Lees snel verder om te kijken hoe je daar kans op maakt.

Schattige handjes, baby- en kindergebaren
Foto is eigendom van Kim/Schattige handjes

Hoe ik baby- en kindergebaren leerde kennen

Bijna 6 jaar geleden werd mijn dochter geboren en had ik zelf nog nooit van baby- en kindergebaren gehoord. Toen zij 1 jaar was ging ze naar de kinderopvang en daar vertelde ze me dat ze gebaren gebruikten, en mijn eerste gedacht was.. “euhm ok, gebaren is dat niet iets voor dove kindjes?” Nee zeiden ze, zo kunnen ze al communiceren nog voor ze kunnen praten. Mijn tweede gedachte was “gaat ze dan nog wel praten of gaat ze dan niet veel later praten?”. Maar onervaren als ik was en net naar Nederland verhuisd vanuit België durfde ik nog niet veel vragen stellen en deed ik dus gewoon braaf mee met de gebaren die ze me leerden.
Tot mijn grote verbazing pakte mijn dochter dit meteen op, ongelooflijk.. ik kon ‘praten’ met haar en ze was net 1 jaar!

Mijn dreumes en ik begrepen elkaar beter.

Enkele voorbeelden: In de winkel dreigde er een boze driftbui maar toen deed ze net het gebaar voor water drinken, dus ik gaf haar wat water en hop ik had weer mijn brave engeltje in de kar zitten.

Ze toonde me op een ander moment dat ze een boterham wilde, ik vroeg wat wil je erop en ze gebaarde ‘vleesje’ dus gaf ik haar een boterham met vlees en ik had een blij kindje.

Ik was een liedje aan het zingen en op het einde gebaarde ze ‘nog’ en dus wist ik dat ze nog een liedje wilde. En zo heb ik tonnen voorbeelden, mijn familie was ook onder de indruk maar vroeg zich nog steeds af: gaat ze nog wel écht praten? Ik wilde het nog steeds niet vragen en deed gewoon verder want dit was zo gaaf! En dan plots ,op een bepaald moment ging ze praten en hoe! Mijn kleine spraakwaterval heeft dus ab-so-luut geen achterstand opgelopen, integendeel!

Baby- en kindergebaren
Foto is eigendom van Kim/Schattige handjes

Ik wil het leren aan andere jonge ouders

Ik nam me meteen voor dat ik dit met mijn tweede kindje ook zou doen, en vorig jaar was het zover, ik was zwanger en dus ging ik mij meteen verdiepen in kindergebarentaal. Toen kwam ik een opleiding tegen om dit zelf aan ouders te kunnen gaan leren en ik voelde meteen, ja dit is het, dit is wat ik wil gaan doen, dit is mijn toekomst! En dus gooide ik mijn leven om en dook ik hoogzwanger de studieboeken in, want ik wilde geen moment langer wachten met mijn nieuwe passie. Ik wil dat andere ouders hetzelfde kunnen ervaren als ik.

Intussen ben ik opnieuw druk aan het gebaren en opnieuw kan ik praten met mijn dochtertje van nog geen 1 jaar. Ook heb ik intussen mijn docentenopleiding afgerond en heb ik mijn eigen bedrijf gestart: Schattige Handjes
Ik hoop echt evenveel ouders even enthousiast te maken als mij en ik hoop vooral heel veel mensen en kindjes kennis te laten maken met baby-en kindergebaren taal en wat voor ongelooflijke voordelen dit heeft! Zowel voor de ouders als voor het kind.

Win een gratis cursus baby- en kindergebaren

Aangezien ik dit echt zo een aanrader vindt en hier zo van overtuigd ben wil ik graag een GRATIS CURSUS in mijn praktijk weggeven aan jullie.

Wat moet je doen om kans te maken?

  • Laat een reactie achter onder deze blog en vertel waarom jij wilt winnen.
  • We vinden het leuk als je Schattige Handjes en Mamajezzblog volgt op Instagram.
  • Het delen van de winactie wordt gewaardeerd. Dit geeft geen extra winkans.
  • Laat een geldig e-mail adres achter als je reageert in de comments.
  • De actie loopt t/m vrijdag12 november 2021
  • De winnaar krijgt op zaterdag 13 november 2021 een mail. In verband met de privacy zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.

Voorwaarden v.d. winactie
– I.v.m. Privacy  gebruik ik jouw gegevens alleen voor de correspondentie als je gewonnen hebt. Ik stuur dan een e-mail naar jouw en Kim van schattige handjes.
– Graag binnen 24 uur reageren op de mail. Anders ben ik genoodzaakt een nieuwe winnaar te loten. 

Heb je niet gewonnen, maar ben je wel maar wel geïnteresseerd in mijn cursus? Met de code MAMAJEZZBLOG krijg je 10% korting bij inschrijving in de cursus (zowel bij de privéles, groepsles als de online les) geldig tot 31/12/2021

Hopelijk zie ik jullie snel?
Groetjes,
Kim van Schattige Handjes

3 gedachten over “Hoe gebruik je baby- en kindergebaren + Winactie

  1. Wat een leuke actie.
    Ik zou deze prijs heel graag willen winnen omdat onze zoon van ruim 2 jaar ons gelukkig heel goed begrijpt maar nog maar heel weinig zegt. Op het kdv wordt bij hun ook wel gebaren gebruikt maar die weten wij niet. Dus lijkt me leuk om toch een cursus te volgen zodat we beter met onze zoon kunnen communiceren.

  2. Ow wat een super interessant boek! Ik doe graag mee voor onze jongste maar denk dat dit ook voor mijn werk in de gehandicaptenzorg nog wel eens zeer interessant kan zijn! Ik werk met kinderen met ernstige verstandelijke beperking en een autisme spectrum strooibus. Ga het daar als ik win ook zeker uitproberen!

Geef een reactie