De actieve moeder

Het pepernoten spel en andere Sinterklaas activiteiten.

Nog een paar nachtjes slapen, dan komt Sinterklaas weer aan in ons land. De meest magische periode van het jaar. Met een bakje pepernoten kijken naar de intocht. Sinterklaasmuziek op de achtergrond en het enthousiasme wanneer er ‘s ochtends wat in de schoenen zit. Kijken jullie ook zo uit naar deze gezellige tijd? Speciaal voor jullie zette ik wat leuke Sinterklaas activiteiten om thuis te doen op een rijtje.

Aftellen tot pakjesavond

Zodra Sinterklaas in het land is beginnen we met aftellen tot pakjesavond. Zo weten de kinderen goed hoe lang Sinterklaas in Nederland is en op zo’n kalender kan je bijvoorbeeld op aangeven wanneer de kinderen hun schoen mogen zetten. Ik zag bij Floortje tekent een leuke download voor een aftel kalender. Maar je kan er natuurlijk ook zelf een knutselen.

Sinterklaas aftelkalender
Bron: Kleine Boefjes

Pepernoten bakken

Als ik aan sinterklaas denk, denk ik aan pepernoten of eigenlijk kruidnoten. Lindaschrijft heeft op haar blog een recept om de lekkerste pepernoten zelf te bakken.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1636574136635″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000006380084″,”familyId”:”9200000006380084″,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Jip%20en%20Janneke%20-%20Sinterklaas%20komt%21%2C%20Annie%20M.G….”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Het pepernoten spel

Nadat je de lekkerste pepernoten zelf hebt gebakken kun je daarmee een leuk spel doen. Het pepernoten spel. Uiteraard kan dit ook gewoon met pepernoten van de winkel.

Voor dit spel heb je pepernoten en een dobbelstenen nodig. Iedereen maakt met pepernoten een piramide. Op de onderste rij leg je 6 pepernoten, daarboven 5, dan 4, 3, 2 en 1. Om de beurt gooi je met de dobbelsteen. Het aantal ogen dat je gooit, dat rijtje mag je van je piramide weg halen. Dus gooi je 5 dan haal je de rij van 5 pepernoten weg. Gooi je later nog een keer 5, dan sla je een beurt over. Wie als eerste zijn piramide weg heeft, is de winnaar. Je kunt er voor kiezen om de pepernoten meteen op te eten of een opzij te leggen zodat je het spel nog een keer kunt spelen.

Pepernoten spel

Sinterklaas versiering

Het huis een beetje in Sinterklaas stijl aankleden vind ik altijd erg gezellig. Je kan een leuke slinger zelf knutselen of er een kopen. En kijk eens hij thuisfuif, die hebben allemaal leuke printables voor een Sinterklaasfeestje.

Thuisfuif

Ook leuk om de ramen versieren met huisjes stickers of een raamtekening. Zo voelt de Sint zich vast welkom en zal hij jullie huisje niet voorbij rijden.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1636574268316″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000062125245″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Slinger%20Welkom%20Sint%20%26%20Piet%20-%20Sinterklaas%20-%20Hou…”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Sinterklaas boekjes en liedjes

Op Spotify maakte ik een lijstje met verschillende Sinterklaas liedjes die we de komende tijd vaak hebben op staan.

Door de jaren heen hebben we inmiddels ook aardig wat Sinterklaas voorleesboeken verzameld. Op de blog van Rosaschrijft vindt je een lijst met leuke Sinterklaas boeken. Welke is jullie favoriet?

Wat voor leuke dingen doen jullie als Sinterklaas in het land is? Laat een reactie achter onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

Geef een reactie