De voorlees moeder

Kinderboekentip Bobbi viert Sinterklaas

Mijn kinderen en ik zijn dol op (voor)lezen. In de rubriek de kinderboekentip, neem ik jullie maandelijks mee in één van onze favoriete kinderboeken. In deze blog vertel ik je over een van onze favoriete Sinterklaas voorleesboeken. En dat is ‘Bobbi viert Sinterklaas’.

Wie is Bobbi?

Bobbi en een beer, die samen met zijn knuffelvriendjes avonturen beleeft die erg herkenbaar zijn voor peuters en kleuters. Voor bijna iedere gelegenheid of gebeurtenis is wel een Bobbi boekje te vinden. Zo wordt hij zindelijk, gaat hij naar school, krijgt hij een broertje en gaat hij verhuizen. Er zijn boekjes over de seizoenen en Bobbi viert de feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1636894236869″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000095300812″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Bobbi%20-%20Bobbi%20viert%20sinterklaas%2C%20Ingeborg%20Bijlsma”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Wie schrijft de Bobbi boekjes?

Bobbi is bedacht en getekend door Monica Maas. In het begin schreef tekstschrijfster Ingeborg Bijlsma de verhaaltjes bij de tekeningen die Monica maakte. Sinds 2012 schrijft Monica Maas de boekjes zelf. Monica is geboren op Texel en woont daar nog steeds, naast de Bobbi serie, illustreert ze ook voor vele andere kinderboeken en ontwerpt ze wens- en geboorte kaarten.

Bobbi viert Sinterklaas

In het boekje Bobbi viert Sinterklaas wordt de Sinterklaas periode heel duidelijk en herkenbaar geschreven. De verhaaltjes zijn kort. Op elke bladzijde staan vier zinnen, die in rijm worden vertelt. Het leest prettig en vlot voor. Dit vind ik erg prettig voor de korte spanningsboog van peuters en kleuters.
De mooie gekleurde tekeningen, trekken al snel de aandacht van jonge kinderen.
Het verhaal begint met de aankomst van de Sint en zijn pieten, Bobbi vind het, net als de meeste peuters en kleuters, wel een beetje spannend. Vervolgens telt Bobbi af naar pakjesavond, mag hij een keer zijn schoen zetten en speelt hij met de cadeautjes die hij krijgt.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1636895458267″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000029875015″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Bobbi%20omkeerboek%2C%20Monica%20Maas”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js


Het boek Bobbi viert Sinterklaas is ook te koop als omkeer exemplaar, samen met Bobbi viert kerst. Leuk om cadeau te geven met Sinterklaas.
En dit jaar verscheen er ook een groot kijk en zoekboek van Bobbi en Sinterklaas. En wist je dat er op de website van Bobbi ook veel leuke kleurplaten te vinden zijn? Zeker de moeite om eens naar te kijken.

Welk Sinterklaas voorleesboek lezen jullie graag met de kinderen? Laat een reactie achter onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

BoekenBoeken

Een gedachte over “Kinderboekentip Bobbi viert Sinterklaas

Geef een reactie