De moeder

Een kerstster knutselen doe je zo!

Naast een kerstboom, lekker eten en gezelligheid, is het natuurlijk ook leuk om je woonkamer te versieren met kerstversiering. Pak je dit jaar uit of houd je het ingetogen? Maak met je peuter of kleuter een mooie kerstster die je in de kerstboom kunt hangen of in het raamkozijn kunt zetten. Voor deze gastblog ging Linda samen met haar kinderen van 3 en 5 aan de slag met ijsstokjes en verf. Het was een groot succes! Wil je ook een kerstster knutselen? Lees dan snel verder.

Kerstster knutselen

Wat hebben we nodig om een kerstster te maken?


Om één kerstster te maken, hebben we het volgende nodig:

  • 6 ijsstokjes
  • Verschillende kleuren verf
  • Knutsellijm
  • Eventueel steentjes, kralen, pompoms of glitters voor de versiering

Lees ook: Creatief met kerst

Aan de slag!

Om de tafel te beschermen, legden we een oud tafelkleed over de tafel. Als eerst lijmden we een driehoek van de ijsstokjes aan elkaar en daarna nog 1. Een kerstster bestaat dus uit 2 driehoeken van elk 3 ijsstokjes. De driehoekjes hebben we even laten drogen om daarna de verschillende kleuren verf er bij te pakken. We kozen voor geel, groen en rood. Echte kerstkleuren! Op een kartonnen bordje spoot ik van elke kleur een dotje op het bordje. De kwasten erbij en een bakje water en de kinderen konden aan de slag met de verf. De driehoeken verfden per paar in één kleur. Maar je kunt ze natuurlijk ook verschillend van kleur maken. Als de verf droog is, kun je de 2 driehoeken op elkaar lijmen.

Kerstster knutselen

Als dat weer droog is kun je de kerstster nog verder versieren met strass steentjes, kralen, glitters of pompoms. Als je een stevig touwtje, lintje of ijzerdraadje aan de bovenkant maakt, kun je ze ook nog in de kerstboom hangen. Hoe leuk is dat?

Heb je ook zin om deze leuke kerstster te knutselen samen met je kind? Laat me dan weten hoe hij is geworden en laat even een reactie achter onder dit blog of tag ons op Instagram. Dat vinden we leuk!

Kerstster knutselen

Heb je zin om nog meer te knutselen? Ik heb nog meer leuke knutselblogs gemaakt die je kunt vinden op mijn blog LindaSchrijft.nl.

Liefs,
Linda


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Geef een reactie