Naar school·Persoonlijke verhalen

Thuiswerken 3.0

En toen was het weer zo ver. Weer moesten mijn kinderen thuiswerken en was ik de thuisschooljuf.
Er gebeurde een hoop de afgelopen weken, in ons gezin. Met deze blog schrijf ik dat van mij af.

Van school naar thuiswerken

Eind vorige week kwam het bericht binnen, dat er iemand in de klas van de oudste positief getest was en haar klas uit voorzorg werd thuis gehouden. Gelukkig kon mijn man op dat moment ook thuis werken. Hij werkte op dat moment deels op kantoor en deels thuis.
Ik heb een baan waarbij ik niet thuis kan werken en ik werk alle ochtenden onder schooltijd. Dus voor mij is op zo’n moment thuis blijven minder makkelijk. Gelukkig kan ik wel makkelijk schuiven met uren. We besloten dat ik vrijdag bij haar thuis zou blijven en de uren op een andere dag zou inhalen. Het zou maar voor twee dagen zijn, dat was wel te overzien. Helaas liep dat anders.

Een positieve test

Tot onze grote schik, testte de oudste positief op corona. Ze had op dat moment geen klachten.
Dus ineens zag onze hele week er heel anders uit en moesten we allemaal thuis blijven.
Geen Sinterklaas bij oma vieren, geen Sinterklaas op school en de opvang voor alle drie de kinderen. We moesten met het hele gezin in quarantaine.
Mijn man kon dus wel thuis werken en zit veel achter de computer overdag. Ik ontferm me voornamelijk over de kinderen. De oudste zit in groep 6 en krijgt elke dag instructie via de Ipad en werkt daarna veelal zelfstandig. De kleuter kreeg van zijn juf een Sinterklaas werkboekje met leuke opdrachten en spelletjes.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1639223794359″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”1004004006487384″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Carcassonne%20Junior%20Bordspel”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Hoe komen we de dagen door met thuiswerken?

Het was behoorlijk pittig. Doordat we zo snel moesten schakelen, was de 1e dag met zijn allen thuis wel even wennen. Inmiddels zat de hele klas van mijn dochter thuis, dus kreeg iedereen op het zelfde moment instructie. Vaak gaat ze dan in haar kamer zitten, zodat de geen last heeft van de jongens.
Mijn man zit in de werkkamer met de deur open en een traphekje er tussen. Als er iets is kunnen we hem om hulp vragen en als hij een telefoongesprek heeft gaat de deur dicht.
Ik ben naast moeder deze week ook juf, entertainer voor de jongens en ik zorg dat iedereen optijd voorzien wordt van wat te eten en drinken. Aan het einde van de dag halen we overal een doekje langs, hopelijk dit nare virus dan snel de deur weer uit.
De jongste gaat tussen de middag naar bed, waardoor ik even tijd heb voor een (educatief) spelletje met de kleuter of wat extra hulp voor de oudste.

Als ik heel eerlijk ben, zijn deze dagen een stuk pittiger dan wanneer ik aan het werk ben.

Helaas nog een week thuis

Helaas testte ik zelf een kleine week later ook positief, waardoor we nog een week langer moesten thuiswerken. Inmiddels ben ik bijna klachtenvrij en hopen we allemaal snel weer naar buiten te kunnen, als de mannen negatief blijven.
We zijn elkaar gelukkig nog niet zat. Sommige momenten zijn gezelliger dan anderen. Sinterklaas bracht een aantal cadeautjes, waardoor de kinderen in de 2e week wat nieuw vermaak hadden om mee te spelen. En gelukkig hebben we een grote tuin, zodat de kinderen ook af en toe lekker naar buiten kunnen.
We hebben de kerstboom nog nooit zo snel na Sinterklaas opgezet. Maar dit zorgt wel voor een extra gezellige sfeer in huis. Op naar een gezellige kerst, waarin we hopelijk onze vrienden en familie weer bezoeken.

Hebben jullie ook al weer thuis moeten werken in de afgelopen periode? Laat het weten in een reactie onder deze blog.Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

5 gedachten over “Thuiswerken 3.0

  1. Vanuit mijn werk wordt er verwacht dat iedereen weer fulltime thuis werkt. Op wat uitzonderingen na. Zelf ben ik zo een uitzondering. Om mezelf mentaal gezond te houden werk ik een keer in de week op kantoor. De rest van de week thuis. Nu zit sinds dinsdagmiddag ons meiske (en haar hele klas) weer in quarantaine. De eerste dag hadden ze vrij om alles klaar te maken voor thuisonderwijs. De tweede en derde dag hadden ze wel les vanuit huis. Maar onze 7 jarige wil graag dat een van ons bij haar blijft. Dus wisselde we het samen af. Door haar gebroken pols kon ze ook niet alle lessen meedoen. Of moesten wij schrijven. Vanmiddag mag er hier getest worden bij de ggd. Hopelijk maandagochtend vroeg de uitslag.

  2. Deze week zaten de oudste en de middelste ook thuis. Hun klassen waren dicht. We hadden ook nauw contact gehad met de tante in het Sinterklaasweekend en zij bleek dan positief. Daardoor moesten we allemaal in quarantaine. Maar gelukkig testte iedereen negatief. Morgen mogen ze dus weer naar school. Pittig daar bij jullie. Gelukkig zijn jullie er nu vanaf.

  3. Ik ben zelf ziek geweest en in isolatie in de slaapkamer. Ondertussen ben ik weer ok maar volgende week begint vervroegd de kerstvakantie. Terug ook meer thuiswerk dus.

Geef een reactie