De moeder

Mijn leven als werkende moeder – Kirsten

In de serie mijn leven als werkende moeder, vertellen moeders hoe zij hun gezin en werk met elkaar combineren.
Vandaag vertelt Kirsten hoe zij haar moederschap, werk en eigen bedrijf met elkaar combineert en hoe ze alle ballen hoog houdt. Lees je mee?

Wie is Kirsten?

Laat ik beginnen met mezelf even voor te stellen. Ik ben Kirsten en ik ben moeder van Pippa en Nova. Pippa is uit een vorige relatie en Nova heb ik samen met mijn huidige partner Sebas gekregen. Uit dit vorige relatie heb ik ook nog twee hoogbejaarde Labradors en Sebas had net voordat wij wat kregen een Staffordpuppy in huis gehaald. Het is dus echt wel een dolle boel bij ons thuis. Ook maar voor de helft van de tijd hoor, want mijn honden gaan met Pippa mee in het co-ouderschap.

Werkende moeder Kirsten

Werkende moeder

Ik werk op dit moment twee dagen in het basisonderwijs waar ik de leerlingen die extra uitdaging nodig hebben maar ook de leerlingen die school vooral heel stom vinden. Met hen werk ik vooral om een positief beeld van school krijgen, want met een positieve instelling gaat leren ook een stuk makkelijker.

Naast mijn werk in het onderwijs heb ik een eigen bedrijf in het schrijven van teksten en blogs voor ondernemers. Ook heb ik nog een eigen mama- en lifestyleblog Mamagisch, wat weer onderdeel is van mijn bedrijf. Bij elkaar werk ik zomaar 40-50 uur in de week, naast de zorg voor de kinderen en het huishouden. Ik hoor je denken: ‘Hoe doet ze dat?!’. Heel eerlijk, dat vraag ik mezelf soms ook weleens af. Het is ook echt niet altijd even makkelijk en het gaat ook wel eens ten koste van tijd voor mezelf. Maar omdat ik mijn werk, zeker dat voor mijn eigen bedrijf, zo leuk vind, kost het me weinig moeite.

Wie past er op de kinderen?

Op maandag en dinsdag werk ik op school en komen mijn moeder en schoonmoeder allebei een dag bij mij thuis oppassen. Dat laatste vind ik vooral erg relaxed. Beiden pakken ze, naast de zorg voor Nova, ook wat huishoudelijke klusjes op. De vaatwasser wordt uitgeruimd, er worden wasjes gedraaid, en gaat een stofzuiger doorheen en als ik het vraag wordt er ook nog een klein boodschapje gedaan. Ik besef me echt dat ik hiermee in een luxepositie verkeer maar het is onwijs fijn omdat ik me dan echt op mijn werk kan concentreren die dagen.

De rest van de week werk ik aan mijn eigen bedrijf. Dat doe ik op de uren dan Nova ’s middags slaapt en ook als de meiden ’s avonds in bed liggen. Op donderdagmiddag haal ik Pippa uit school en is ze de rest van de week bij ons. Op vrijdag betekent dat vroeg op, want dan breng ik haar ook naar school, 30 km verderop, in de plaats waar ik ben geboren. Ik parkeer bij mijn ouders en dan lopen we naar school, wat daar om de hoek is. Meestal ga ik dan even met mijn moeder en Nova boodschappen doen en als we weer thuis zijn, heb ik tijd om te werken terwijl Nova zich met Opa en Oma vermaakt. Eigenlijk een hele fijne constructie.

Tijd voor elkaar

Op zaterdag werk ik niet. Dat is echt de dag die ik voor de meiden reserveer om leuke dingen te doen. Ik probeer dan ook echt bewust aandacht te geven. We hebben bijvoorbeeld een abonnement op Blijdorp, of we gaan een stuk fietsen. Pippa vindt spelletjes spelen ook enorm leuk, dus wel gaan ook regelmatig even langs de spellenwinkel om nieuwe spellen uit te proberen. Op zaterdag is het ook altijd borreltijd en eten we lekker hapjes en kijken een film.

Veel werken, een co-ouderschap op afstand en een gezin kost echt wel wat van je. Maar zoals ik al zei: ik vind mijn werk leuk, dus dan is het minder erg vind ik. We hebben hier thuis ook echt momenten dat we tijd voor onszelf inplannen. Sebas repeteert bijvoorbeeld op maandagavond met zijn band en ik speel op dinsdag in een bigband. Op vrijdagavond zingen we samen bij een theaterzanggroep. De momenten me-time zijn fijn, maar juist die vrijdagavond samen weg is ook echt heerlijk. We hebben het geluk dat we een goed vangnet hebben wat betreft oppas en we dus wel de mogelijkheid hebben om dat soort dingen te doen. Dat maakt alles natuurlijk een stuk makkelijker!


Kirsten, bedankt dat je jouw verhaal wilde delen!
Wil jij ook jou verhaal vertellen hoe jij als werkende moeder alle ballen hoog houdt? Kijk dan even op mijn contact pagina.

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Een gedachte over “Mijn leven als werkende moeder – Kirsten

Geef een reactie