Persoonlijke verhalen

Mamajezzblog jaaroverzicht 2021

Het jaar 2021 zit er bijna op. Voor mij persoonlijk een heftig en verdrietig jaar, door een groot verlies. Op blog gebied was het voor mij wel een mooi jaar. In deze blog een terugblik op het afgelopen jaar.

Mamajezzblog in 2021

Op bloggebied was 2021 voor mij een mooi jaar. Ik zie mijn blog steeds meer groeien en dat vind ik er leuk. Achter de schermen werk ik er hard aan om mijn website te blijven verbeteren. Ik ontving een aantal mooie gastblogs. Soms ook best heftige verhalen, zoals het verhaal van Supermama Kim of de blog van Johanneke over de complicaties na haar keizersnede. Ik hoop dat andere moeders steun of herkenning vinden de blogs die ik deel.

Ook ontving ik een aantal mooie blogs van werkende moeders. Die in de gastblog vertellen hoe zij hun werk en gezin combineren. Wil jij ook graag verhaal als werkende moeder of een andere gastblog delen? Neem dan contact op met mij via Jessica@mamajezzblog.com.

De kinderboekentip

Sinds mei 2021 deel ik maandelijks een kinderboekentip. Deze worden altijd erg enthousiast ontvangen en gelezen. Iets wat ik zeker wil voortzetten in het nieuwe jaar. Verder probeer ik op dezelfde voet als afgelopen jaar door te gaan. Ik deel op mijn verhalen vanuit mijn persoonlijke ervaringen en dingen die ik leuk vind om met mijn eigen kinderen te doen. Zo blijf ik zo dicht mogelijk bij mezelf.

Mama jezz in 2021

Naast mijn blog gebeurde er in mijn leven ook veel dit. We begonnen het jaar in lockdown, met de kinderen thuis.

In februari werd mijn kleuter 5 jaar, dit vierden we zonder visite, vanwege de toen geldende maatregelen. Inmiddels is hij al weer bijna 6, onze vrolijke en sociale jongen.

Onze baby groeide uit tot een ondeugende dreumes. Hij loopt, klimt en is (bijna) altijd vrolijk.

En onze oudste en lieve meid, mocht dit jaar 9 kaarsjes uitblazen. Ze doet het zo goed op school, ondanks de lockdowns en het vele thuiswerken, want dat is echt niet altijd even leuk als je in groep 6 zit.

Mamajezzblog 2021

Verdriet in 2021

Ook was er verdriet, in juli overleed, ondanks dat hij ziek was, toch vrij plotseling, mijn vader. Een heftige en verdrietige periode volgde. En dat is het nog steeds. De afgelopen feestdagen waren lastig. Het is een groot gemis voor ons allemaal. En ik vind het als moeder best lastig om te rouwen. Het verdriet van mijn eigen moeder, die ik graag wil steunen. Mijn kinderen, vooral de kleuter, die regelmatig verdrietig zijn en daarnaast ook nog mijn eigen verdriet. Het is soms allemaal best veel. Maar we doen ons best en troosten en knuffelen elkaar als het nodig is.

De werkende mama in 2021

Op werkgebied zijn er een paar dingen veranderd. Zo ging ik iets minder werken en verdeelde ik mijn uren over 5 ochtenden, onder schooltijd. Omdat mijn man in ploegendienst werkt hebben ze zo geen bso meer nodig voor de oudste twee kinderen en gaat de jongste ‘s ochtends flexibel naar de opvang. En deze manier bevalt ons wel goed. Hoewel ik nu nooit meer een ochtend alleen thuis ben met de jongste, ben ik er wel elke middag voor mijn kinderen. Zo zijn de middagen best relaxed, kunnen ze naar sport of spelen met een klasgenootje en hoeven we niet na het werk, te haasten met eten en bedtijd.

Bedankt!

Lieve volgers en lezers, ik wil jullie bedanken voor jullie support. De leuke reacties onder mijn blog en op sociale media. De fijne persoonlijke gesprekken die ik met sommigen van jullie heb. 2021 sluiten we af met een lach en een traan.

Ik hoop dat jullie in 2022 mee blijven lezen en mij blijven volgen. Dan zorg ik weer voor mooie, ontroerende blogs, handige tips en leuke winacties.

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een goed en gezond 2022.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

5 gedachten over “Mamajezzblog jaaroverzicht 2021

  1. Lieve Jessica het was me een jaar he. En zo herkenbaar van een kleuter die aangeeft verdrietig te zijn om het verlies. Hier is het ook de kleuter.

    We gaan er samen een mooi nieuw jaar van maken. Gaan we echt een keer afspreken en sowieso een keer weer bellen.

    Op naar een mooi en liefdevol 2022 lieve Jessica. Dankbaar met jou als online vriendin šŸ˜˜

  2. Hey lieve meid. Moet moeilijk zijn voor jou en je gezin om dit verlies te dragen. Ik hoop dat jullie troost vinden bij elkaar en bij de mooie herinneringen. Veel moed! Een heel fijn jaar en ik blijf alvast je blogs trouw lezen.

Geef een reactie