De moeder

Mijn leven als werkende moeder – Mirjam

In de serie mijn leven als werkende moeder, vertellen moeders hoe zij hun gezin en werk met elkaar combineren. Vandaag vertelt Mirjam hoe zij haar werk als thuiswerkende blogger alle ballen hoog houdt. Ook geeft ze een aantal handige thuiswerk tips. Lees je mee?

Wie is Mirjam?

Mijn naam is Mirjam Hart en ik werk fulltime aan mijn duurzame blog eengoedverhaal. Samen met mijn vriend Bram en kinderen Noah (15), Eli (7) en Filou (4), woon en werk ik in Zwaag. Sinds een jaar werkt ook mijn vriend (ICT manager) fulltime thuis.

Mirjam, thuiswerken
Foto van Mirjam

Samen thuiswerken

Het samen thuiswerken heeft voordelen en nadelen. Ik vind het vooral heel gezellig om samen koffie te drinken en af en toe samen een rondje te wandelen in onze pauzes. Zonder de lange reistijden is mijn vriend meer thuis en is hij nog actiever betrokken bij de opvoeding van onze kinderen.
Maar we hebben in huis wel wat aanpassingen moeten doen, zoals twee verschillende werkplekken creëren, om het te laten werken. Ook moesten we echt wel wat afspraken maken om het delen van een werklocatie te laten slagen 😉
Ik zet ongeveer 3 à 4 keer per week een nieuw artikel online. Ik schrijf mijn eigen teksten en verzorg zelf de beelden. Daarnaast schrijf ik meerdere malen per maand gastblogs voor collega’s, ben ik actief op social media en stuur ik twee keer per maand een nieuwsbrief uit.

Hoe combineer je werk en gezin?

Mijn oudste is al vrij zelfstandig en is zelf ook voornamelijk op zijn kamer te vinden. Hij vindt het dus niet erg als ik veel aan het werk ben overdag. De twee kleintjes gaan twee keer in de week naar de buitenschoolse opvang, zodat ik twee volledige werkdagen heb. Op die dagen kan ik ook makkelijker een afspraak of een event inplannen.
Op de overige dagen werk ik tot de middag. Mijn kinderen hebben een continurooster en zitten tot 14.00 uur op school. Daarvoor probeer ik al mijn werkzaamheden voor die dag afgerond te hebben. Soms lukt het nog wel om zaken als fotografie of een paar mails beantwoorden te doen als zij thuis zijn. Als ze bijvoorbeeld lekker met elkaar aan het spelen zijn of bij een vriendje thuis spelen. Maar ik probeer deze dingen wel zoveel mogelijk gescheiden te houden.
Dat betekent soms wel dat ik ’s avonds nog wat zaken moet afronden en ook kruip ik in de weekenden nog weleens even achter de computer.

Mijn vriend neemt de kinderen bijvoorbeeld op zaterdag mee naar zwemles en doet dan ook de boodschappen. Dan heb ik nog even ruim twee uurtjes om te werken.
Gelukkig vind ik mijn werk echt ontzettend leuk en zie het niet snel als teveel of te zwaar werk. Ik zie het juist als een voordeel dat ik altijd in de buurt ben, ook al zit ik soms op zolder achter mijn bureau te werken. De deur zit niet op slot, dus ze kunnen altijd binnen wandelen, wat ze dan ook regelmatig doen.

Foto van Mirjam

Thuiswerk tips van Mirjam

Nu ik al een paar jaar vanuit huis werk, weet ik inmiddels heel goed hoe ik een werkdag optimaal kan indelen.

Een eigen werkplek vind ik echt een must. Ik heb een fijn en inspirerend plekje voor mezelf gemaakt, waar ik weinig prikkels van buitenaf heb.

Ik maak iedere ochtend een to do lijst waar de meest belangrijke taken bovenaan staan. Ook heb ik altijd een uitwisbaar notitieboekje naast me om spontane ingevingen op kwijt te kunnen. Zo ben ik niet lang afgeleid en kan ik snel door met waar ik mee bezig was.

Ik ben sowieso dol op lijstjes. Ik heb op mijn computer meerdere, zoals een lijst met blogideeën en een lijst met websites waar ik al op gepubliceerd heb of waar ik toestemming van beeldgebruik heb gegeven.

Mijn telefoon is vaak nog een stoorzender. Als ik teveel afgeleid raak door dat apparaat zet ik de app ‘Forest’ aan, waarbij je in de tijd dat je de telefoon vergrendeld hebt een digitaal boompje plant.

Vind je het leuk om meer over Mirjam te weten te komen? Volg haar dan op Instagram waar ze naast veel plaatjes van haar kleurrijke interieur ook stories deelt van leuke uitstapjes met de kinderen.

Bedankt voor het delen van je verhaal Mirjam!


Wil jij ook jouw verhaal als werkende moeder delen op mijn blog? Kijk dan voor de voorwaarden op deze pagina of stuur een mail naar jessica@mamajezzblog.com

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Geef een reactie