De voorlees moeder

Kinderboekentip – Het dikke dinoboek

Mijn kinderen en ik zijn dol op (voor)lezen. In de rubriek de kinderboekentip, neem ik jullie maandelijks mee in één van onze favoriete kinderboeken. Als moeder van een kleuter jongen, ben ik er niet aan ontkomen. Mijn kleuter vindt dinosauriërs erg interessant. Regelmatig lenen we een dino boek in de bibliotheek. En inmiddels hebben we ook een aantal leuke boeken over dinosauriërs in huis. In deze blog vertel ik je alles over ‘Het dikke dinoboek’ van Marianne Busser en Ron Schröder.

Het dikke dinoboek

Het dikke dinoboek is een ideaal boek voor kleuters en kinderen die van dinosauriërs houden.
Het boek staat vol met versjes en weetjes over dino’s. De opzet van het boek is in alfabetische volgorde. Dus de 1e dino in het boek begint met de letter A. Van elke dino staat er eerst een verhaaltje in rijm over wat voor dinosaurus dit is geweest. Op de volgende bladzijde staan een aantal interessante weetjes over de dinosaurus. Bijvoorbeeld hoe groot ze waren, wat voor kleur ze hadden of hun bijzondere eigenschappen.

Het dikke dinoboek

Wat vinden wij van het dikke dinoboek?

Als moeder leer ik op deze manier heel veer verschillende dino soorten kennen. Heel handig als mijn zoon met zijn dino’s speelt en vraagt hoe een bepaalde dinosaurus heet. Want voordat we dit boek hadden, kwam ik niet verder dan een T-rex of een Brachiosaurus. Voor jonge kinderen zijn sommige weetjes over de dino’s misschien niet zo interessant of te moeilijk. Maar door de verhaaltjes die op rijm worden vertelt leren kinderen al heel erg veel. Ik vind het voor mijn kleine dinofan een erg waardevol en leerzaam boek.

De auteurs en illustrator

Het schrijversduo Marianne Busser & Ron Schröder is al ruim 30 jaar bij elkaar. Ze schreven samen onder andere reclameteksten, scenes, liedjes en verhaaltjes voor kindertijdschriften. In 1990 verscheen hun eerste kinderboek Koning Bobbel. Inmiddels hebben ze ruim 420 kinderboeken geschreven. Ze hebben heel veel verschillende thema’s en boeken series gemaakt. De meeste boeken zijn vooral erg leuk en leerzaam voor peuters en kleuters.

Het dikke dinoboek is geïllustreerd door Ivan & Ilia. een illustratoren duo, dat niet alleen samen illustreert, maar ook een koppel is. Ze wonen samen in een verbouwde schuur en maken veel tekeningen voor kinderboeken.

Deze dinoboeken vinden wij ook leuk.

Is jouw kind ook dol op dinosauriërs?

Zoek dan ook eens naar het dinoboek de Gigantosaurus. Over deze dino zijn trouwens ook leuke filmpjes te vinden op Netflix.

En ook ‘mijn grote Dino kijk en zoekboek’ vind ik een aanrader voor kleine dinofans.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.


Let op, deze blog bevat affiliatie links.

4 gedachten over “Kinderboekentip – Het dikke dinoboek

Geef een reactie