De actieve moeder

9 Voorjaarsvakantie tips. 

Hier in het noorden van het land is het deze week voorjaarsvakantie.
En dat betekent, een weekje vrij. Ik maak deze week tijd voor mijn kinderen en ga leuke dingen met ze doen.
Mijn dochter maakte een lijstje met dingen die ze graag wil doen deze vakantie. Of we overal aan toe komen, heb ik haar niet belooft. Maar we doen ons best om wat dingen af te strepen komende week.
In deze blog deel ik wat leuke ideeën voor de voorjaarsvakantie!

Voorjaarsvakantie to do lijst

Activiteiten om thuis te doen

Gymnastiek in de woonkamer.
Als het niet zulk mooi weer is in de voorjaarsvakantie, kan je ook thuis leuke activiteiten doen.
Maak een leuk parcours met een tunnel om doorheen te kruipen. Een stoel om overheen te klimmen of onderdoor te kruipen. Hoepels, boeken, kussens waarmee je van de ene naar de andere moet komen zonder de grond te raken. Maak met tape en streep op de vloer waar ze overheen moeten ‘balanceren.

Cupcakes of koekjes bakken.
Dat begint al bij de voorbereidingen, een boodschappenlijstje maken, samen naar de supermarkt om de ingrediënten te kopen die nodig zijn. Beslag maken, bij koekjes is het natuurlijk leuk om zelf de vormpjes uit te drukken. En dan wachten tot ze gaar zijn. Daarna leuk versieren en natuurlijk het leukste; opeten!

Spelletjes spelen
Mijn twee oudste kinderen doen allebei graag spelletjes. Nadat we van de zomer carcasonne junior hadden ontdekt, spelen ze inmiddels ook mee met de volwassen variant. Met de oudste spelen we ook spelletjes als rummikub en keer op keer.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1645295333696″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000064912532″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Keer%20op%20Keer%20Dobbelspel”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Verven
Wat de meeste kinderen leuk vinden is verven. Hier kan ook onze dreumes leuk aan mee doen. Maar op een groot vel papier of stuk behang. In je onderbroek en hemd en lopen over de verf. Of hang en groot vel op (ik gebruik vaak het ikea schoolbord en bijbehorende tekenpapier) en dan met kwasten een mooi kunstwerk maken. Of koop canvasdoeken waarop je de kinderen lekker laat kliederen.

Op pad in de voorjaarsvakantie

Naar de bibliotheek
Boekjes lezen vinden de meeste kinderen leuk. Dus een uitje naar de bibliotheek is dan leuk om nieuwe boeken uit te zoeken.
Als we in de bibliotheek zijn, helpen de kinderen met boeken inleveren en lezen we daar vaak samen een boekje.
Daarna uitzoeken welke boekjes we mee naar huis nemen, want we zoeken er altijd teveel uit. En thuis nog een keer alle boekjes lezen.
Kijk ook eens op de website van de bibliotheek of er leuke kinderactiviteiten te doen zijn in de voorjaarsvakantie.

Naar de bibliotheek in de voorjaarsvakantie

Naar de (binnen)speeltuin
Bij mooi weer een speeltuin opzoeken, waar je niet zo vaak komt met de kinderen. Of een speeltuinentocht. Van de ene naar de andere speeltuin en overal even spelen. Drinken en wat lekkers mee en je bent zo een paar uurtjes zoet.
Je kunt ook naar een binnenspeeltuin gaan. Houdt er wel rekening mee, dat het daar erg druk kan zijn op een regenachtige vakantiedag.

Naar de bioscoop of een filmmiddag thuis.
Naar de bioscoop gaan, hoort wel een beetje bij de vakantie vind ik. Maar dan moet er natuurlijk wel een leuke film draaien.
Je kunt ook thuis een leuke (nieuwe) film uitzoeken. Zelf popcorn maken, gordijnen dicht en met een dekentje op de bank een filmmiddag houden.

Naar een (kabouter)bos
Lekker naar buiten, rennen, door de plassen stampen. Ik houdt er van om met mijn kinderen naar buiten te gaan. En een boswandeling kan ik meteen combineren met de hond uitlaten. Dus iedereen blij. We zoeken regelmatig een bos met kabouterpad op. Zo wordt de wandeling voor de kinderen net een beetje leuker.

Bezoekje aan een museum
Er zijn veel leuke musea waar voor kinderen van alles te doen is in de vakantie.
Hier in Friesland is in de voorjaarsvakantie de actie ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Op vertoon van je pake of beppe (opa of oma) of andere volwassene, hebben de kinderen gratis toegang. De actie is geldig van 21 t/m 25 februari 2022.

Heb je zelf nog leuke ideeën?
Laat dan een reactie achter onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.


Let op, deze blog bevat affiliatie links.

Films en seriesFilms en series

3 gedachten over “9 Voorjaarsvakantie tips. 

Geef een reactie