Brief aan mijn kind

Hoera 6 jaar! – Brief aan mijn zoon

Hoera, vandaag is het feest!
Alweer 6 jaar geleden wij voor de 2e keer papa en mama werden en voor de eerste keer ouders van een zoon. Vandaag vieren we feest omdat onze zoon 6 wordt. In deze blog schrijf ik een brief
aan hem. Omdat ik het fijn vind om een terug te blikken op het afgelopen jaar. En misschien vindt hij het later wel leuk om terug te lezen.

Leergierig

Lieve jongen wat wordt je toch groot. Je bent ontzettend leergierig en wil alles weten over dieren en dino’s. Zo lezen we regelmatig samen boeken over haaien, tijgers maar ook van een dinoboek wordt jij blij. Vorig jaar kreeg je voor je verjaardag een abonnement op het tijdschrift van Freek Vonk, ondanks dat je die zelf nog niet kan lezen geniet je van de plaatjes en stukjes die wij voorlezen.

Grote kleuter

Op school ben je dit jaar de oudste in de klas. Je bent de eerste die 6 jaar wordt. En wat vind je dat leuk. Je helpt de juffen, hebt altijd een wijs antwoord klaar en stelt vragen. Je hebt twee beste vriendinnen, maar eigenlijk vind jij het leuk om met iedereen te spelen. ‘s Ochtends huppel je vrolijk de school in en je komt er ‘s middags net zo vrolijk weer uit. Je wordt genoeg uitgedaagd door de juffen en begint al langzaam wat letters en woordjes te schrijven.

Van de zomer ben je begonnen met gymnastiek hier in het dorp. En binnenkort start je met zwemles. Vanwege de lockdowns hadden we dit nog even wat langer uitgesteld. Maar je hebt zin om ermee te starten.

Spelen

De afgelopen maanden waren we samen met jou erg zoekende wat je nou leuk vind om mee te spelen. Toen we in quarantaine zaten moest je erg vermaakt worden en vond je het lastig om zelf tot spelen te komen. Wel speel je graag spelletjes met ons en ook knutsel en teken je graag.

Met Sinterklaas kreeg je wat lego en k’nex om mee te bouwen. Dit lijkt goed aan te slaan. We hebben wat speelgoed naar zolder gebracht en papa’s oude trekkertjes tevoorschijn gehaald. En toen wist je het! Voor je verjaardag wil jij graag een boerderij met zwarte en bruine koeien, om met de trekkers doorheen te rijden! Die boerderij heb je vandaag gekregen en wat ben je er ontzettend blij mee. We hopen dat dit je veel speelplezier zal geven.

Lieve grote jongen, vandaag ben je 6 jaar geworden. Blijf lekker je vrolijke en leergierige zelf. Daar worden wij ook vrolijk van!

Kusje van een trotse mama ♡


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

2 gedachten over “Hoera 6 jaar! – Brief aan mijn zoon

Geef een reactie