De actieve moeder

4 leuke kabouterpaden in Friesland

Een uitje met kinderen naar het bos, is nog leuker als je een kabouterpad loopt. Laarzen aan en speuren naar kabouters terwijl je een gezellige boswandeling maakt. Wij gingen voor jullie op pad en zetten de leukste kabouterpaden in Friesland op een rijtje.

Kabouterpad in Sint Nicolaasga

Persoonlijk is dit mijn favoriete kabouterpad. In het bos van Kabouter-pad. Je kunt het beste parkeren bij de sporthal. Vanaf daar is het een stukje lopen naar het bos en de start van het kabouterpad. De route loopt om het meer heen en duurt ongeveer een uurtje. Onderweg kom je prachtige houtsnijwerken tegen en bij sommige kabouters staan bordjes met wat informatie en kleine opdrachten. Dit maakt de wandeling erg leuk en interactief. Zeker de moeite waard als je hier een keer in de buurt bent.

Kabouterpad Friesland
Hippe heksen en paddenstoelenpad

Het hippe heksen en paddenstoelenpad

In het Rijsterbos zijn verschillende wandelroutes te vinden. Per toeval stuitte wij op het hippe heksen en paddenstoelenpad. Hier staan dus geen kabouters, maar prachtige gezaagde paddenstoelen. Er is een opdrachten boekje bij dit pad, waardoor je meer te weten komt over de paddenstoelen. Het pad komt uit op een klim en klauterbaan waar de kinderen nog kunnen spelen.

Op Kinderboerderij de Naturij vind je ook een leuk kabouterpad.

Kabouterpad Friesland

Kabouterpad in Sneek

In het Burgemeester Rasterhoffpark in Sneek, te bereiken via het parkeerterein van het Van der Valk Hotel is een kleine kabouter route. Hier staan paaltjes in de vorm van een kabouter. Naast het kabouterpad, lopen in dit park ook Schotse Hooglanders rond en is er een soort waterval, waar in de zomer veel wordt gespeeld. Daarna lekker een bakje koffie met taart bij het naastgelegen hotel.

Kabouterbos in Kimswerd

Het Kabouterbos in Kimswerd is een erg leuk paadje om te lopen. Dit kabouterpad staat vol met tuinkabouters en andere figuren. Vooral mijn jongste twee kinderen van 6 en 1 jaar keken hier hun ogen uit. Bij sommige kabouters lag een briefje met een zoekopdracht. En ook lagen er qr codes, waarmee op je je telefoon een liedje over kabouters kon luisteren. Het bos is niet zo groot en je bent er snel doorheen. Maar als je eens met de kinderen in de buurt van Harlingen bent, raad ik het je zeker aan om hier eens een rondje doorheen te lopen.

Gaan jullie ook wel eens naar een kabouterpad? Welke bij jullie in de buurt is favoriet? Laat een reactie achter onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

2 gedachten over “4 leuke kabouterpaden in Friesland

Geef een reactie