De voorlees moeder

Kinderboekentip – Ik zou wel een kindje lusten

In mijn rubriek de kinderboekentip deel ik elke maand een van onze favoriete kinderboeken. Vandaag is dat Ik zou wel een kindje lusten, omdat dit boek dit jaar het boek is van de actie ‘geef een prentenboek cadeau’. Vanaf vandaag, 13 mei 2022, ligt dit boek tijdelijk in de boekhandel voor €2,50. Het doel van deze actie is dat kinderen zo veel mogelijk mooie prentenboeken in hun kast krijgen.

Ik zou wel een kindje lusten

Het boek, ik zou wel een kindje lusten, hebben wij al een hele tijd in huis. Ik kocht hem een keer in de kinderboekenweek toen mijn dochter nog klein was.

Het boek gaat over een klein krokodilletje, elke dag eet hij bananen. Tot hij op een dag geen bananen meer wil eten. Hij heeft meer zin in een kindje. Zijn vader en moeder zijn radeloos en bieden hem ander eten aan. Toch wil hij liever een kindje. Bij de rivier komt hij een meisje tegen, lukt het hem, om het kindje op te eten?

Ik zou wel een km d

Wat vinden wij van het boek?

Mijn kinderen en ik vinden Ik zou wel een kindje lusten een erg grappig boek. De titel klinkt misschien wat spannend, maar dat is het boek zeker niet. Er wordt veel humor in gebruikt. Zeker voor kleuters, die vaak wat lastige eters zijn, is dit een leuk boek om te lezen. Het boek heeft mooie grote tekeningen en leest prettig voor.

Schrijver en illustrator

Ik zou wel een kindje lusten is geschreven door Sylviane Donnio en geïllustreerd door Dorothée de Monfreid. Het boek wordt ik Nederland uitgegeven door uitgeverij Gotmer .

Aan wie zou jij dit prentenboek cadeau geven?


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Een gedachte over “Kinderboekentip – Ik zou wel een kindje lusten

Geef een reactie