De actieve moeder

Hey baby 3 – 40 spelletjes voor jou en je peuter

Speelt jouw tweejarige ook zo graag als die van mij? Waarschijnlijk wel.
Met de spelletjes uit het boek ‘Hey Baby’ breng je spelen in een wereld van speelgoed en prikkels, terug naar spelen tot de puurste vorm; Heerlijk met zijn tweetjes, zonder materiaal, met een bom van fantasie en vooral…een overvloed aan liefde!

Hey baby

Hey baby 3 staat vol met 40 verbindende spelletjes om je tweejarige te ondersteunen in zijn groei. De spelletjes zijn bedoeld om te spelen met peuters van twee tot drie jaar.
Eerder verschenen in deze kalenderreeks ook Hey baby; van nul tot één jaar en Hey baby; van één tot twee jaar.
Met deze 40 spelletjes verdiep je je band met je kind, prikkel je zijn sociale, emotionele en motorische groei en vul je het huis met vreugde.
Een leuk boek om in huis te hebben als je een tweejarige peuter hebt of als je met peuters werkt.

Lees ook: Hoe gebruik je baby- en kindergebaren

Wat vinden mijn peuter en ik van het boek?

Mijn peuter vind het heerlijk om samen met mij te spelen, op schoot te zitten of liedjes te zingen. Dit boek geeft vooral mij als ouder wat extra inspiratie. Als derde kind, is het soms best lastig om hem alle aandacht te geven die hij nodig heeft. Even samen een spelletje doen is dan heel fijn voor de 1 op 1 aandacht met hem.
Want wat is er nou leuker om bovenop papa of mama te klimmen, samen door de kamer de dansen.
het boek heeft een uitgebreide inleiding, waarin staat wat het doel en effect van de spelletjes is. Bij elk spel staat een duidelijke uitleg. De spelletjes zijn niet te ingewikkeld en leuk om zo even tussendoor te doen als je een momentje samen met je peuter hebt.

Informatie over het boek

Auteur; Laura Van Bouchout bedenkt en ontwikkelt samenspeelboeken voor gezinnen. Na de succesvolle Nelsonboekenreeks die kleuters en ouders kwalitatief laat samenspelen, waagt ze zich ook aan speeltips voor baby’s, peuters en ouders.

Auteur; Monique Melotte is drie keer moeder en negen keer oma. Ze wordt achter haar rug ook weleens de babyfluisteraar genoemd. Al meer dan dertig jaar geeft ze workshops en trainingen rond beweging en opvoeding, vaak voor baby’s en peuters.

Illustrator; Eva Mouton studeerde in 2009 af in de richting Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas in Gent. Sindsdien werkt ze als freelance illustrator. Op (bijna) alles wat ze tegenkomt zet ze een tekening. Je kent haar wellicht van de wekelijkse column ‘Eva’s gedacht’ die ze tien jaar lang tekende voor De Standaard.

Hey baby 3: Van twee tot drie jaar is uitgegeven door Infodok.
ISBN 978 90 02 27472 5


Voor het schrijven van deze review ontving ik een recensie exemplaar.

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

2 gedachten over “Hey baby 3 – 40 spelletjes voor jou en je peuter

Geef een reactie