De voorlees moeder

Kinderboekenweek tip – Sporen en vondsten

Het thema van de kinderboekenweek 2022 (woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober) is Gi-ga-groen. Een leuk thema waarbij kinderen zich bezig houden met boeken en met de natuur. Er zijn voor verschillende leeftijden veel boeken te vinden die gaan over de natuur.
Het boek sporen en vondsten van Sarah Devos is een avontuurlijke veldgids voor de hele familie.

Sporen en vondsten

Sporen en vondsten

‘Van wie is dat holletje, nest, ei, drolletje, die veer of pootafdruk? Wie miauwt, koert of toetert daar? Welk dier knabbelde er een gaatje in die noot of paddenstoel?’
Het boek sporen en vondsten is een leuk en handzaam boekje vol met informatie over wat je in de natuur kunt vinden. Ga op stap in de natuur en kijk, ruik, luister en ontdek. Als je dit boek mee neemt wanneer je het bos in gaat, weet je precies welke dieren waar wonen en gelopen hebben.

Het boek begint met belangrijke informatie aan alle spoorzoekers, waarin wordt verteld dat en hoe je respectvol om moet gaan met de natuur. Het boek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken, zoals nesten, geluiden en geuren. Op deze manier kan je makkelijk en snel de informatie terug vinden.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1664633199621″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000082063483″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Sporen%20%26%20Vondsten%2C%20Sarah%20Devos”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Wat vinden wij van dit boek?

Op de kaft van sporen en vondsten staat dat het geschikt is voor de hele familie. En daar ben ik het helemaal mee eens.
Mijn zoon die nog niet kan lezen, kan al heel veel informatie uit de herkenbare tekeningen halen. Maak gezellig een wandeling met de hele familie en bekijk door middel van dit leerzame boek, de natuur eens op een andere manier. Je leert van welke vogel een veer is of hoe de poep van verschillende dieren er uit ziet.
Ook mijn tienjarige dochter vindt het leuk om dit boekje mee te nemen tijdens een wandeling. Samen met haar broertje gaan ze opzoek en kijken in het boek wat ze hebben gevonden.

Lees ook: Kinderboekenweek traditie

Informatie over het boek

Sarah Devos is natuurauteur. Ze deelt haar kennis op een toegankelijke manier.
Ze schreef onder andere de boeken; Het bosboek, het zeeboek en expeditie natuur.
Met sporen en vondsten speurt ze rond in, op en boven de grond.

ISBN: 9789022338995
Uitgeverij: Manteau

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1664633265540″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000079025359″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Het%20bosboek%2C%20Sarah%20Devos”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Voor het schrijven van deze review ontving ik een recensie exemplaar.

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

6 gedachten over “Kinderboekenweek tip – Sporen en vondsten

  1. Wat leuk! Ik woon zelf niet in Nederland, maar ben wel altijd op zoek naar educatieve cadeautjes voor m’n neefjes en nichtje die ik online kan bestellen en opsturen. Dank voor de tip!

Geef een reactie