De voorlees moeder

Opa en de walnoot – Kinderboekentip over rouwverwerking

Sinds het overlijden van mijn vader, weet ik als geen ander hoe lastig de rouwverwerking ook voor kinderen kan zijn. Het ene kind praat regelmatig over opa en maakt graag tekeningen met opa en regenbogen er op. Het andere kind is wat stiller, maar vind het wel fijn als we het zo nu en dan even over opa hebben of langs gaan bij het graf.
Wat voor mijn beide oudste kinderen wel goed werk, is een boekje lezen over de dood of rouwen.
Het boek Opa en de Walnoot is hiervoor een heel geschikt boek.

Rouwverwerking - Opa en de walnoot

Opa en de walnoot

“Als Emilia op een ochtend een walnoot vindt, vertelt haar opa haar het verhaal erachter; dat van zijn reis over de oceaan opweg naar een nieuwe woonplek, met enkel een klein tasje en in zijn jaszak een noot.”
De noot plantte hij in de tuin van hun nieuwe huis. Er staat nu een grote notenboom in de tuin. Ook de moeder van Emilia plantte een noot, uit die boom naast de grote boom. En nu is het de beurt aan Emilia om goed voor haar walnoot te zorgen en een boompje te planten.
Maar naarmate haar boompje groeit, wordt opa steeds een beetje langzamer.

Lees ook: Kinderboekentip – Een boom vol herinneringen

Rouwverwerking

Een ontroerend boek, waar je al snel van volschiet. Het boek heeft prachtige, rustige tekeningen. Mijn kinderen waren er stil van toen Opa en de walnoot aan ze voorlas. Dit boek sluit mooi aan bij rouwverwerking voor kinderen. Het helpt je te vertellen, dat uit iets kleins iets heel moois kan voortgroeien, maar dat heeft wel tijd nodig. En dat wie we liefhebben altijd een deel van ons zullen blijven, ook als ze er niet meer zijn.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1667902546614″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000111284209″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Opa%20en%20de%20walnoot%2C%20Ammi-Joan%20Paquette”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Informatie over het boek

Opa en de walnoot is geschreven door Ammi-Joan Paquette en vertaald door Edward van de Vendel.
De tekeningen in het boek zijn gemaakt door Felicita Sala.
Uitgever; Infodok
ISBN 978 90 0227 742 9


Voor het schrijven van deze review ontving ik een recensie exemplaar.

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.Een gedachte over “Opa en de walnoot – Kinderboekentip over rouwverwerking

Geef een reactie