Overige

Kerstkaart ontwerpen bij Fotofabriek

De gezellige decembermaand komt er weer aan. Na Sinterklaas gaan we meteen door naar kerst. Tijd om over de kerstdagen na te gaan denken.
Ondanks dat tegenwoordig heel veel digitaal en online gaat, vind ik het nog wel leuk om een kerstkaart te versturen. Want zeg nou zelf, een persoonlijk kerstkaartje op de deurmat, geeft toch iedereen een fijn gevoel?
Bij Fotofabriek kun je heel makkelijk en snel je eigen kerstkaarten ontwerpen.

Kerstkaart

Je eigen kerstkaart maken

Via de website van Fotofabriek kan je leuke en persoonlijke kerstkaarten maken. Ik maakte zelf de dubbele vierkante kerstkaart. Deze is 10×10 en voor een set van 9 stuks, betaal je €7,99.
Je kunt de kaart zelf ontwerpen doormiddel van foto’s toe te voegen, een achtergrond te kiezen en je kunt tekst en decoratie aan de kaart toevoegen. Ik zelf koos ervoor om een van de bestaande ontwerpen te gebruiken voor mijn kerstkaart. Hier heb je ruime keuze uit verschillende kerstkaarten waar je een foto kan invoegen. Je kunt er ook voor kiezen om een ontwerp zonder foto te gebruiken.
Aan de binnenkant van de dubbele kaart, kan je zelf tekst, sjablonen en een achtergrond invoegen. Ook hier zou je nog een foto kunnen plaatsen als je dat leuk vindt. De decoratie die op de bestaande ontwerpen staan kan je niet verplaatsen of verwijderen.
Ik zette aan de binnenkant een tekst op de rechter pagina en heb nog een vrolijke kerst decoratie toegevoegd op de linker pagina. De decoratie en achtergronden staan per thema onderverdeeld. Dus je hoeft niet per se een kerstkaart te maken.

Lees ook: Een kerstster knutselen doe je zo!

Klaar om te verzenden

Als je ontwerp af is, kan de de kerstkaarten bestellen. Je krijgt dan een menu te zien waarbij je kan kiezen wat voor papier je wilt gebruiken voor de kaart. De standaard kaart kost niks extra. Als je een natuurwit of hoogglans kaart wil, betaal je daar 2 of 3 euro meer voor.
Je kan de kerstkaarten naar je thuis adres laten versturen maar je kan er ook voor kiezen om de kerstkaart direct naar de geadresseerde te sturen. Als je de kaarten naar meerdere adressen wilt versturen kost dit €14,99.
Ook kan je er voor €1,75 voor kiezen om de kaart zonder barcode van Fotofabriek op de achterkant, te bestellen.

Nadat ik de bestelling had geplaatst, had ik de kaartjes de volgende werkdag al thuis in de brievenbus. Heel snel geleverd dus.

Bij fotofabriek kan je niet alleen je eigen kerstkaart maken, maar ook je eigen fotoboek maken of andere mooie foto producten.


Een gedachte over “Kerstkaart ontwerpen bij Fotofabriek

Geef een reactie