Persoonlijke verhalen

Terugblik op 2022

Het jaar is weer voorbij gevlogen. 2022 was voor ons een prima jaar. Met mooie en soms ook minder mooie momenten. Maar waar deuren sluiten, openen ook weer nieuwe. Dat geld zowel op persoonlijk gebied als voor mijn blog en socials. Tijd voor een terugblik op 2022.

Persoonlijke terugblik op 2022

Na 2021, kabbelen rustig januari in. Langzaam maar zeker verdwijnen de corona maatregelen. We maken weer uitjes, naar de ballenbak of naar de dierentuin. Ook kunnen we na 2 jaar weer het dorpsfeest vieren in ons dorp. Iets wat mijn middelste zoon nog nooit bewust had meegemaakt, dus extra leuk voor hem.

Zomervakantie in 2022

Onze vakantie naar Tsjechië was voor ons als gezin, denk ik wel het hoogtepunt van 2022. Na een aantal jaar niet op vakantie te zijn geweest, was dit puur genieten. Heerlijk om in een ander land en andere omgeving te zijn. Kastelen en dorpjes bezoeken, elke dag buiten op het balkon eten en fijne wandelingen maken. Wat hebben we twee heerlijke weken gehad.

Werk

Helaas kreeg ik vlak na onze vakantie te horen dat het contract op mijn werk niet verlengd zou worden. En hoewel ik wist dat ik dit werk niet voor altijd zou willen doen, was het toch wel even een domper. Zeker omdat de werktijden fijn aansloten op de schooltijden van de kinderen. En dat is wel prettig met een man die in ploegendienst werkt. Gelukkig vond ik vrij snel een nieuwe baan. Sinds 1 november werk ik als verkoopmedewerker in een kledingwinkel. En dat is prima voor nu. Toch hoop ik ooit wel weer te kunnen werken met kinderen.

De kinderen

Mijn kinderen groeiden alle drie zoveel in 2022. Mijn dochter werd een tiener dit jaar. Ze zit nu in groep 7 en wordt steeds een beetje zelfstandiger.

Onze middelste zoon werd 6 jaar en ging na de zomervakantie naar groep 3. Hij is zo leergierig, wil veel dingen weten en vind het erg leuk om te leren lezen en schrijven.

De peuter, is een echte peuter. De “Ik ben twee en ik zeg nee” fase is absoluut aan de orde. Hij is lekker actief en gaat steeds meer kletsen. En hoewel het af en toe best pittig is met slapeloze nachten en driftbuien, genieten we elke dag van hem.

Mijn blog in 2022

Ik ging in 2022 voor mijn blog opzoek naar wat kleine samenwerkingen. Zo ontvang ik nu regelmatig recensie exemplaren van kinderboeken die ik leuk vind. Op deze manier kan ik mijn maandelijkse kinderboekentip op mijn blog in stand houden en komt er af en toe zelfs vaker dan 1x per maand een boekentip online.

In vergelijking met 2021, is mijn blog niet veel verder gegroeid in 2022. Maar dat is prima. Door de wisseling van baan, is het voor mij even zoeken weer, naar tijd om te bloggen, waardoor er in december geen blogs online zijn gekomen. Ik ga dit in het nieuwe jaar weer oppakken. En dan deel ik graag weer leuke en interessante dingen met jullie.

Daarnaast schrijf ik ook nog steeds maandelijks een blog voor babyenkind.nl. Daar ga ik ook lekker mee door in het nieuwe jaar.

Op naar 2023

Lieve volgers, bedankt voor jullie steun en imput. Ik vind het fijn om te zien dat mijn blogs gelezen worden. Daarnaast vind ik het erg leuk als er regelmatig gereageerd wordt op mijn blogs. En ook de persoonlijke gesprekken via de socials, maken het erg leuk om gemotiveerd te blijven. Ik kijk uit naar het nieuwe jaar en ben benieuwd wat ons te wachten staat in 2023. Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een goed en gezond nieuw jaar!

Liefs, Jessica


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

3 gedachten over “Terugblik op 2022

  1. Lieve Jessica voor jullie hopelijk weer een jaar waarin jullie met alles in rustiger vaarwater blijven. Geniet en maak weer fijne moiie nieuwe herinneringen met elkaar 😘

  2. Een heel fijn jaar Jessica! Hopelijk kan je snel weer met kinderen werken en vind je een job die echt bij je past. Hopelijk zien we elkaar dit jaar eens in het echt, dat zou ik heel fijn vinden.

Geef een reactie