Review

Toen ze nog klein waren – review

Een keer geen review van een kinderboek, maar een boek over kinderen. ‘Toen ze nog klein waren’ is geschreven door Frits Abrahams. Een boek met meer dan 50 verhalen over zijn kleinkinderen. Herkenbaar voor iedere (groot)ouder.

Frits Abrahams

Frits Abrahams is een Nederlandse journalist en columnist. Sinds 1998 schrijft hij columns voor de Achterpagina van het NRC Handelsblad. Hij schrijft over verschillende onderwerpen: literatuur, film, politiek, sport en persoonlijke ervaringen in het dagelijks leven. Zijn columns zijn al meerdere keren gebundeld tot boeken. Het nieuwste boek is ‘toen ze nog klein waren’

Toen ze nog klein waren

Toen ze nog klein waren

Een grootvader is geen vader. Een grootvaders dient zich aan het kleinkind aan te passen, en niet andersom. Grootouders zijn per definitie altijd beschikbaar, dat is een ongeschreven wet voor hen en hun kleinkinderen. Daarom zijn kinderen zo graag bij hun grootouders: altijd aandacht, altijd liefde. Je mag als grootouder ook nooit écht boos worden op je kleinkind vind ik.’ – Frits Abrahams

Vanaf de geboorte van zijn 1e kleinkind Glenn, heeft Frits Abrahams het in zijn columns regelmatig over zijn kleinkinderen. De verhalen van Glenn en zijn zusje Fay wisselen af met die van de broertjes Hidde en Jens. Het boek bevat korte verhalen, waardoor je het boek makkelijk even weg kan leggen. De schrijfstijl van Abrahams leest prettig weg. Het zijn herkenbare en grappige verhalen over de kinderen en kleinkinderen. Ik vind het echt een aanrader voor iedere (groot)ouder om te lezen. Leuk om cadeau te geven aan oma of opa.

Lees ook; Millennial parenting

Informatie over het boek

Frits Abrahams – Toen ze nog klein waren, kroniek over kleinkinderen

Uitgeverij: Brooklyn

ISBN : 9789492754516


Voor het schrijven van deze review ontving ik een recensie exemplaar.

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Geef een reactie