De voorlees moeder·Review

Annie Pannie – review

Houd jij van voorlezen en van muziek maken of liedjes zingen? Dan is ‘Annie Pannie, verhalen en liedjes voor kleuters’ daar heel geschikt voor. Een heerlijk fantasierijk en muziekaal voorleesboek, ideaal voor in de kleuter klas of om voor het slapen voor te lezen.

Annie Pannie

Grote broer Billie en zijn kleine zus Pepper beleven samen met hun pop Annie Pannie spannende avonturen. Ze redden een vogeltje dat tegen het raam vloog, bakken een overheerlijke appeltaart, ruimen als stoere piraten hun kamer op, gaan kamperen en zo veel meer. Echt verhalen die herkenbaar zijn voor kleuters. In de verhaaltjes komt de pop Annie Pannie tot leven.

Annie pannie, verhalen en liedjes voor kleuters

Lees ook: Kinderboekentip – Vriend

Wat vinden wij van het boek

Het boek bevat acht leuke verhaaltjes, die worden afgewisseld vrolijke liedjes. Deze liedjes kun je beluisteren via de QR code die voorin het boek staat. En het boek bevat ook een kaart, met daarop de akkoorden, zodat je zelf met een ukelele, gitaar of piano, muziek kunt maken bij de liedjes.

Nou ben ik zelf niet zo muziekaal en mijn tiener dochter, die sinds kort op pianoles zit, kwam er ook nog niet helemaal uit met de muziek. Maar gelukkig konden we via de QR code de liedjes ook afspelen. Dit boek wordt aangeraden om voor te lezen aan kleuters, maar mijn zoon in groep 3, vindt de verhaaltjes ook nog erg grappig. De liedjes die in het boek staan, zorgen voor een vrolijke toevoeging tussen de verhaaltjes door. Ik vind dit echt een leuk boekje om bijvoorbeeld aan een kleuterjuf cadeau te geven.

Informatie het boek

Annie Pannie is geschreven door de Vlaamse (musical)actrice en zangeres Ann Van den Broeck. In de zomer van 2022 kreeg ze de diagnose borstkanker. Niettemin blijft ze de pannen van het dak zingen en schreef ze intussen haar eerste kinderboek.

Annelies Vandenbosch tekent dat het een lieve lust is. En dat doet ze goed. Met humor en positiviteit maakt ze al illustrerend van de wereld een mooiere plek.

Uitgeverij; Davindsfonds Infodok

ISBN 978 90 02 27818 1


Voor het schrijven van deze review ontving ik een recensie exemplaar.

Let op! Deze blog bevat affiliatie links.

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Geef een reactie