De creatieve moeder·Feest

Vrolijke voorverpakte traktaties voor de kinderopvang

Binnenkort wordt jouw baby 1 jaar. Maar wat trakteer je dan op de opvang? Ik ging opzoek naar voorverpakte traktaties, die ook al voor de jongste kinderen geschikt zijn. De leukste ideeën zette ik in deze blog op een rijtje. Kijk je mee?

Knijpfruit

Ik denk dat bijna elk kind dit wel lekker vind. En ook al geschikt voor jonge kinderen is knijpfruit. Je kunt deze in verschillende varianten en smaken kopen. Vaak staan ze in de supermarkt bij de baby producten, maar je vind ook varianten bij de fruitconserven. Met deze vrolijke wikkels van typisch mies, kan je de zakjes knijpfruit heel simpel omtoveren tot een feestelijke traktatie.

Voorverpakte traktatie
Afbeelding: typisch mies

Toen mijn eigen zoon 1 jaar werd maakte ik ook een traktatie met knijpfruit en een bellenblaas. We maakten een etiketje op de bellenblaas met zijn naam er op en bonden deze met een vrolijk lintje aan het knijpfruit vast.

Rozijntjes zijn altijd leuke voorverpakte traktaties

Een doosje rozijntjes kan je op verschillende manieren leuk versieren als traktatie. Pak ze in en maak er een indiaan van, ik heb er ooit zelf kabouter plop mutsen van gemaakt en als je toch liever in het zomer thema blijft kan je ze in in combinatie met een badeendje geven.

Afbeelding: kidshoekje
Rozijntjes voorverpakte traktaties
Afbeelding: Maisonslash

Danoontje bloemen

Een danoontje als tussendoortje is vaak een feestje. Ook hier kan je iets leuk van maken zonder dat je er heel creatief voor hoeft te zijn. Samen met een lepeltje, kan je er een vrolijke bloem van maken.

Pinterest

Vrolijke bananen en schattige mandarijnen

Ga je liever voor een gezonde traktatie, dan kan je kiezen voor fruit. Een mandarijn of een banaan is dan handig. Omdat die ook ‘voorverpakt’ zijn. Met deze download kan je de aap uitprinten en uitknippen. Zo heb je al simpel een leuke banaan.

Pinterest

Vindt jou kindje Dikkie Dik ook zo leuk? Dan zijn deze mandarijnen ook erg leuk om te trakteren op de opvang.

Pinterest

Voorverpakte traktaties met kleine cadeautjes

Trakteer je liever op een klein cadeau i.p.v. iets te eten? Dat kan natuurlijk ook. Stoepkrijt, bellenblaas of een uideel boekje doen het altijd goed bij kleine kinderen.

Voorverpakte traktaties met cadeautje
Pinterest
Pinterest

Ik ben benieuwd, wat heeft jou kindje getrakteerd in de kinderopvang? Laat een reactie achter onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

Een gedachte over “Vrolijke voorverpakte traktaties voor de kinderopvang

Geef een reactie