De baby·De zwangere moeder

7 kraamcadeau ideeën om te geven of te krijgen

Een kraamcadeau, stiekem vind ik het altijd best lastig om iets leuks te bedenken als er een baby wordt geboren in onze omgeving. Het is toch een persoonlijk iets. Vinden de ouders het wel leuk wat jij hebt bedacht? Maar na mijn eigen ervaring met het krijgen van kraamcadeautjes weet ik wel wat ik zelf leuk vond om te krijgen. In deze blog een lijstje met tips. Cadeautjes die leuk zijn om te krijgen of geven.

Rompers heb je nooit genoeg

Rompers zijn eigenlijk altijd wel goed om als kraamcadeau te geven. Je kunt qua kleur of print alle kanten op. Als je ze in de kleinste maat wilt geven raad ik je de overslag rompers aan. Persoonlijk geef ik meestal juist rompers in een maatje groter 62/68. Dan hebben de jonge ouders die alvast op voorraad liggen.

Ook leuk om je kinderen te doen, is een romper versieren met textiel stiften.

Kraamcadeau met naam

Kraamcadeaus met naam vond ik zelf een van de leukste dingen om te krijgen. Zo kreeg de oudste een bestekset met haar naam er in gegraveerd. Maar je kunt ook een stoeltje laten maken met de naam en eventueel geboortedatum van de baby er op. Wat ik ook erg leuk vind is houten speelgoed of een koffertje met naam er op.

Hydrofiele doeken

Nog zo’n cadeautje waar je eigenlijk nooit genoeg van hebt; hydrofiele doeken. Ik gebruik ze als spuugdoek, onder het hoofdje in de weg of kinderwagens, tijdens de borstvoeding en het kolven, op de commode, om de baby mee af te drogen. Een XL Hydrofiele doek zit standaard in de luiertas om op te verschonen, als omslagdoek of als dekentje. Mijn jongste zoon slaapt inmiddels met een hydrofiele doek in bed als knuffeldoek.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1651344822127″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000117100732″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Jollein%20Hydrofiel%20Multidoek%20Nature%20115x115cm%20-…”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Boekjes

Ik ben dol op boeken. Vaak geef ik daarom ook een mooi prentenboek of voorleesboek als kraamcadeau. Ik vond kinderboeken krijgen als kraamcadeau ook erg leuk. Je kunt ook een leuk boekje voor baby’s geven of een prentenboek met naam laten maken.

Kraamcadeau geven of krijgen

Kraamcadeau voor later

Ouders krijgen al zo veel kleding en cadeautjes die de baby meteen aan kan of kan gebruiken. Een kraamcadeau wat gebruikt kan worden als het kindje wat ouder is. Bijvoorbeeld een leuk servies om van te eten, een paar regenlaarsjes of een mooie blokkenkar.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1651344668256″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000009222263″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Little%20Dutch%20Blokkenkar”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Zelfgemaakte cadeaus

Ben je een beetje creatief? Een zelfgemaakt cadeau is dan extra bijzonder. Een gehaakt dekentje, zelf genaaid broekje of een gebreide muts. Vaak worden dit soort cadeaus extra gewaardeerd als je weet hoeveel tijd en liefde er in gestoken is.

Cadeaubonnen

Weet je echt niet goed wat je moet geven. Of laat je de ouders liever zelf iets moois uitkiezen voor kun kind. Dan kan je altijd nog een cadeaubon geven. De meeste winkels en webshops met baby gerelateerde spullen verkopen ook wel cadeaubonnen.

Welk kraamcadeau vond jij het leukste om te geven of te krijgen? Laat het weten in een reactie onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.


Let op, deze blog bevat affiliatie links.

BabyBaby

3 gedachten over “7 kraamcadeau ideeën om te geven of te krijgen

  1. Wij kregen eens een maaltijd cadeau als kraamcadeau. Echt super fijn om even niet te hoeven koken.

Geef een reactie