Naar school

Spelletjesboek van Pettson en Findus

Zelfs in de zomervakantie vindt mijn 6 jarige zoon het leuk om nieuwe dingen te leren. Na de zomervakantie gaat hij naar groep 3. Hij is dan ook nu al druk bezig met letters en cijfers leren. Handig als je dit kan oefenen in een spelletjesboek.

We ontvingen de spelletjesboeken van Pettson en Findus in ruil voor een review. En mijn zoon ging er direct in aan de slag. Ideaal ook voor onderweg naar de vakantie bestemming.

Pettson en Findus

Pettson en Findus is een jeugdboekenserie van de Zweedse schrijver Sven Nordqvist. De hoofdpersonages van de boeken zijn een oude boer Pettson en zijn kat Findus die in een kleine gammele boerderij op het platteland wonen. 

Spelletjesboek van Pettson en Findus

Spelletjesboek met vormen en cijfers

Pettson en Findus zijn druk in de weer in de keuken. Wijs jij de juiste plek van elk puzzelstukje aan? Los je de kleurensudoku’s van de mukkels op en help je Findus in de moestuin?”

Het boek ‘spelletjes met vormen en cijfers’ is volgens de kaft van het boek, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De meesten 3 jarigen leren dan de kleuren, vormen en cijfers. Mijn zoon is 6 jaar, en maakt de spelletjes in dit boek al goed zelf. Omdat hij nog niet kan lezen, vertel ik steeds wat de opdracht bij een spelletje is. Sommige spelletjes snapte hij ook al zonder uitleg. Hij kan in dit boek dus goed zelfstandig werken. Er staan spelletjes in waarbij je dingen moet tellen, maar ook plaatjes vergelijken of schaduwen zoeken.

Spelletjes met letters en woorden

“Findus is verdwaald op de boerderij. Wijs jij hem de weg naar Pettson? Ontcijfer je de geheime mukkelcode en los je samen met Findus de woordzoeker op?

Het spelletjesboek met letters en woorden is geschikt voor kinderen vanaf 5 naar die graag bezig zijn met letters en woorden. Mijn 6 jarige zoon vond sommige spelletjes in dit boek moeilijker dan de andere. Net als bij het andere boek had hij bij de meeste spelletjes even hulp nodig met de uitleg en kon hij ze daarna zelfstandig maken. Persoonlijk vind ik het niet zo prettig dat er in dit boek hoofdletters worden gebruikt, omdat de kinderen hier op school eerst de blok letters leren. Maar het verbaasde mij hoeveel van de hoofdletters mijn zoon al herkende. Dus voor hem was het geen probleem.

Het leuke van beide boeken is dat je achter in het spelletjesboek alle oplossingen kan vinden. Je kind kan op deze manier makkelijk controleren of hij de opdracht goed heeft gedaan.

Informatie over de spelletjesboeken

Pettson & Findus: Spelletjes met cijfers en vormen. 

ISBN 978 90 02 27702 3

Pettson & Findus: Spelletjes met letters en woorden. 


ISBN 978 90 02 27703 0

Auteur; Sven Nordqvist

Uitgeverij; Infodok.

De boeken zijn onder andere te koop bij Bruna.


Voor het schrijven van deze review ontving ik een recensie exemplaar.

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Een gedachte over “Spelletjesboek van Pettson en Findus

Geef een reactie